search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:13
MENU CLOSE

«Ποτάμι» το αίμα των παλαιστινίων – Απτόητος δηλώνει ο Νετανιάχου

12.07.2014 09:33
«Ποτάμι» το αίμα των παλαιστινίων – Απτόητος δηλώνει ο Νετανιάχου - Media

Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές.

Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές.

Στη μία από τις επιδρομές αυτές χτυπήθηκε το κτίριο μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για άτομα με αναπηρία, στη Μπέιτ Λαχίγια, στα βόρεια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στα δυτικά της πόλης της Γάζας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων πριν από πέντε ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 121 Παλαιστίνιοι.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ βομβάρδισε 60 στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο. Από την πλευρά των Παλαιστίνιων εκτοξεύτηκαν προς το ισραηλινό έδαφος πέντε ρουκέτες, γεγονός που σημαίνει ότι η νύχτα ήταν σχετικά ήρεμη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, από την έναρξη των συγκρούσεων έχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ περισσότερες από 690 ρουκέτες. 

Την ίδια ώρα, απτόητος από την διεθνή πίεση για τον τερματισμό των αεροπορικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα χερσαίας επέμβασης για την αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων ρουκετών οι οποίες εκτοξεύονται απο Παλαιστίνιους μαχητές.

"Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες και ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα¨, δήλωσε ο κ. Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ισραήλ. Ο κ. Νετανιάχου, ο οποίος έχει επικοινωνήσει μεταξύ άλλων με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του ΟΗΕ, πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές δυναμεις έχουν πλήξει 1.000 στόχους στη Γάζα – και συνεχίζουν.

"Καμία διεθνής πίεση δεν θα μας εμποδίσει να χτυπήσουμε τους τρομοκράτες που μας επιτείθενται", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, όπως προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα και καύσιμα, απειλούν το υγειονομικό σύστημα στην Γάζα και άλλες παλαιστινιακές περιοχές.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει τέλος στον κύκλο βίας. Κανένας εξωτερικός διαμεσολαβητής δεν έχει παρέμβει για να ανανεώσει την εκεχειρία η οποία είχε συμφωνηθεί μετά την τελευταία κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα των δύο περιοχών, τον Νοέμβριο του 2012.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:13