search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:21
MENU CLOSE

Συνελήφθη αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατητήρια

12.07.2014 11:14
Συνελήφθη αστυνομικός που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατητήρια - Media

«Σπείρα» διακίνησης ναρκωτικών σε κρατητήρια είχε στήσει 42χρονος αστυφύλακας μαζί με 2 αλλοδαπούς κρατουμένους. Ο συλληφθείς τέθηκε σε διαθεσιμότητα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε για ανάκριση.

«Σπείρα» διακίνησης ναρκωτικών σε κρατητήρια είχε στήσει 42χρονος αστυφύλακας μαζί με 2 αλλοδαπούς κρατουμένους.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι ο αστυφύλακας, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, προμήθευε κρατούμενους με ναρκωτικά, τουλάχιστον από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, λαμβάνοντας χρηματικά ανταλλάγματα ύψους από 10 έως 60 ευρώ, κατά περίπτωση.

Ο συλληφθείς εισήγαγε τα ναρκωτικά στους χώρους των κρατητηρίων, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους για την απόκρυψη τους, όπως μέσα σε τσιγάρα ή σε σεντόνια, με το πρόσχημα της βοήθειας στη μεταφορά τους, κ.α.

Την περαιτέρω διακίνηση είχαν αναλάβει οι δύο συγκατηγορούμενοι του αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν τα ναρκωτικά, εντός των κρατητηρίων σε συγκρατούμενούς τους.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, κατά τη διενέργεια τροχονομικού ελέγχου από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ», ο 42χρονος αστυφύλακας βρέθηκε να έχει στη κατοχή του αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ηρωίνη μεικτού βάρους 1,5 γραμμαρίων και δύο 2 δισκία ναρκωτικών χαπιών.

Από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας ενημερώθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία ανέλαβε την περαιτέρω διερεύνηση, συσχετίζοντας την υπόθεση με Προκαταρκτική Εξέταση, που ήταν σε εξέλιξη, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Σε βάρος του αστυφύλακα, σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διακεκριμένες περιπτώσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, σε βαθμό κακουργήματος.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι δύο αλλοδαποί, ένας 31χρονος υπήκοος Μαρόκο και ένας 20χρονος υπήκοος Νιγηρίας, οι οποίοι κρατούνται – για άλλα αδικήματα – στην υπηρεσία που υπηρετούσε ο συλληφθείς Αστυφύλακας.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:16