search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:11
MENU CLOSE

Μαίνεται η φωτιά στα δυο μέτωπα της Κερατέας(Video+ΦΩΤΟ)

12.07.2014 14:24

Μάχη με τις φλόγες θα δίνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες στο διπλό μέτωπο της Κερατέας, στις θέσεις Σάκα και Λάκιζα που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μάχη με τις φλόγες θα δίνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες στο διπλό μέτωπο της Κερατέας, στις θέσεις Σάκα και Λάκιζα που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι φωτιές εκδηλώθηκαν με διαφορά μισής ώρας. Στις 14:55 στη θέση Σάκα και η δεύτερη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα. Υπήρξε και ένα τρίτο μέτωπο στη θέση Προφήτης Ηλίας στις 15:30, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να το θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο.

Κοντά σε σπίτια έφτασε η φωτιά, ενώ η πυροσβεστική αφήνει αιχμές ότι επρόκειτο για εμπρησμό.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί η πυροσβεστική στην Αττική. Πλέον στο σημείο βρίσκονται 150 πυροσβέστες με 50 οχήματα ενώ και τα εναέρια μέσα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού αυξήθηκαν σε 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους

Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύει λόγω των ανέμων και της αλλαγής κατεύθυνσης αυτών. Ανησυχία υπάρχει για το μέτωπο στον Προφήτη Ηλία, όπου η φωτιά κινείται προς το βουνό και εκεί υπάρχουν σημεία με πυκνή πευκόφυτη έκταση. 

(Φωτο από αναγνώστη- Η φωτιά από το Πόρτο Ράφτη)

Η πυρκαγιά στο Αλιβέρι, εκδηλώθηκε στις 11:40 το πρωί σε χαράδρα με ξερά χόρτα, στην περιοχή Λέπουρα. Ωστόσο, αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένη περιοχή. 

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρα, τρία οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:10