29/05/2020 21:03:53

Λάμβανε επί δυο χρόνια τη σύνταξη της νεκρής συγγενoύς του

Λάμβανε επί δυο χρόνια τη σύνταξη της νεκρής συγγενoύς του - Media
Επί δυο χρόνια ένας 70χρονος λάμβανε παράνομα τη σύνταξη του ΙΚΑ νεκρής συγγενούς του. Ο ίδιος έκανε αναλήψεις από την κάρτα της μέσω ΑΤΜ, χωρίς να έχει δηλώσει το θάνατό της.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, ο 70χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, έπαιρνε παράνομα από το ΙΚΑ τη σύνταξη της νεκρής ασφαλισμένης, με την οποία ήταν συγγενείς εξ' αγχιστείας.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι η σύνταξη Ι.Κ.Α. της εν λόγω ασφαλισμένης, η οποία πέθανε τον Νοέμβριο του 2012, συνέχιζε έως και το Μάρτιο του 2014 να πιστώνεται στον τραπεζικό της λογαριασμό, καθώς δεν είχε δηλωθεί ο θάνατός της από τους συγγενείς προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 70χρονος πραγματοποιούσε τακτικές αναλήψεις χρημάτων με τη χρήση της κάρτας αναλήψεως της θανούσας, από συγκεκριμένα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Σύμφωνα με το Ι.Κ.Α., η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα ανέρχεται στο ύψος τουλάχιστον των 11.500 ευρώ, χωρίς τους απαραίτητους τόκους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 70χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.