search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:48
MENU CLOSE

Λάμβανε επί δυο χρόνια τη σύνταξη της νεκρής συγγενoύς του

13.07.2014 09:30
Λάμβανε επί δυο χρόνια τη σύνταξη της νεκρής συγγενoύς του - Media

Επί δυο χρόνια ένας 70χρονος λάμβανε παράνομα τη σύνταξη του ΙΚΑ νεκρής συγγενούς του. Ο ίδιος έκανε αναλήψεις από την κάρτα της μέσω ΑΤΜ, χωρίς να έχει δηλώσει το θάνατό της.

Επί δυο χρόνια ένας 70χρονος λάμβανε παράνομα τη σύνταξη του ΙΚΑ νεκρής συγγενούς του. Ο ίδιος έκανε αναλήψεις από την κάρτα της μέσω ΑΤΜ, χωρίς να έχει δηλώσει το θάνατό της.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, ο 70χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, έπαιρνε παράνομα από το ΙΚΑ τη σύνταξη της νεκρής ασφαλισμένης, με την οποία ήταν συγγενείς εξ' αγχιστείας.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι η σύνταξη Ι.Κ.Α. της εν λόγω ασφαλισμένης, η οποία πέθανε τον Νοέμβριο του 2012, συνέχιζε έως και το Μάρτιο του 2014 να πιστώνεται στον τραπεζικό της λογαριασμό, καθώς δεν είχε δηλωθεί ο θάνατός της από τους συγγενείς προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 70χρονος πραγματοποιούσε τακτικές αναλήψεις χρημάτων με τη χρήση της κάρτας αναλήψεως της θανούσας, από συγκεκριμένα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Σύμφωνα με το Ι.Κ.Α., η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα ανέρχεται στο ύψος τουλάχιστον των 11.500 ευρώ, χωρίς τους απαραίτητους τόκους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 70χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15