search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:53
MENU CLOSE

Σφαγή στη Γάζα: Περισσότεροι από 170 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, εκατοντάδες τραυματίες – Σκληρές εικόνες

14.07.2014 11:41
Σφαγή στη Γάζα: Περισσότεροι από 170 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, εκατοντάδες τραυματίες - Σκληρές εικόνες - Media

Το Ισραήλ βομβάρδισε εκ νέου τη Λωρίδα της Γάζας και απειλεί με χερσαία επέμβαση. Διεθνές κύμα αλληλεγγύης στο παλαιστινιακό λαό. 

 
Το Ισραήλ βομβάρδισε εκ νέου τη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζοντας για 7η ημέρα τις επιθετικές του ενέργειες εναντίον των Παλαιστινίων.
 
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τρεις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης μελών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, στα παράλια της Λωρίδας της Γάζας.
 
Χτύπησαν επίσης κτήρια στην πόλη της Γάζας και στο βόρειο τμήμα της πόλης της Τζαμπαλάγια, τραυματίζοντας απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων.


 

Καταγράφηκε ακόμα βομβαρδισμός στο βορειότερο άκρο της Λωρίδας, όπου το Ισραήλ είχε νωρίτερα προειδοποιήσει τους κατοίκους για επικείμενη επίθεση.
 
Οι νεκροί Παλαιστίνιοι αγγίζουν πλέον τους 172, ενώ ο τραυματίες τους 1.230. Από τους νεκρούς, οι 130 ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 35 παιδιών και 26 γυναικών.


 

Εκτιμάται ακόμα ότι 147 σπίτια έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς, ενώ εκατοντάδες άλλα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.


 
Φοβούμενοι για τη ζωή τους, περίπου 17.000 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του παραρτήματος του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.
 

Μέχρι στιγμής κανείς Ισραηλινός δεν έχει σκοτωθεί, παρά το γεγονός ότι η Χαμάς έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες ρουκέτες στο Ισραήλ από όταν ξεκίνησε η σύγκρουση, στις 8 Ιουλίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περίπου 160 ρουκέτες αναχαιτίστηκαν.
 
Στο μεταξύ, για πρώτη φορά από όταν ξεκίνησε η επιχείρηση του Ισραήλ, σημειώθηκε εκτόξευση ρουκέτας από τη Συρία, που έπληξε τα κατεχόμενα από τους ισραηλινούς υψίπεδα του Γκολάν, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί ή ζημιές.
 
Το Ισραήλ απάντησε με βομβαρδισμούς στρατιωτικών θέσεων του Συριακού στρατού, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.
 
Επιπλέον, τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το νότιο Λίβανο και έπληξε το βόρειο Ισραήλ.
 
Δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί, και ο ισραηλινός στρατός απάντησε με βομβαρδισμούς.
 
Νωρίς το πρωί της Κυριακής ισραηλινοί κομάντος εισέβαλαν στα εδάφη της Βόρειας Γάζας με αποστολή να καταστρέψουν ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς, με το στρατό να προειδοποιεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εν όψει μιας μεγαλύτερης επίθεσης στην περιοχή.


 

Παρά τα καλέσματα για κατάπαυση πυρός, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νεντανιάχου δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Χαμάς θα συνεχιστεί «με αυξανόμενη δύναμη», προαναγγέλλοντας συνέχιση των επιθετικών κινήσεων της χώρας του. «Δεν ξέρουμε πότε αυτή η επιχείρηση θα τερματιστεί», ανέφερε στους υπουργούς του.

Ισραηλινοί στρατιώτες έξω από τη Γάζα (Reuters)

Αναιμική απάντηση από ΗΠΑ – ΕΕ, μαζικές συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε Ευρώπη και Ασία
 
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, τηλεφώνησε στον Νεντανιάχου για να επαναλάβει την προσφορά της Αμερικής να μεσολαβήσει για την επίτευξη εκεχειρίας και «υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ ανησυχεί για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή», όπως δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Από την παλαιστινιακή πλευρά, ο πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν να «θέσει το κράτος της Παλαιστίνης υπό διεθνή προστασία», προκειμένου να αποκλιμακωθεί η βία στη Γάζα.
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους διεθνείς ηγέτες με προσευχή και διπλωματία να σταματήσουν την αιματοχυσία, ενώ οι υπουργοί των Εξωτερικών της Ιταλίας και της Γερμανίας δήλωσαν έτοιμοι να ηγηθούν στις προσπάθειες για εκεχειρία.
 
Στο Παρίσι συγκρούσεις ξέσπασαν καθώς χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν εναντίον του Ισραήλ και υπέρ της Γάζας.
 
Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στην Ασία, με 3.000 πολίτες να συγκεντρώνονται στο Σίδνεϊ και εκατοντάδες περισσότερους στο Χονγκ Κόνγκ, στο Νέο Δελχί και στη Τζακάρτα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:52