search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:05
MENU CLOSE

Η Οκλαχόμα «ταρακουνήθηκε» από επτά σεισμούς μέσα σε 14 ώρες

14.07.2014 14:27
Η Οκλαχόμα «ταρακουνήθηκε» από επτά σεισμούς μέσα σε 14 ώρες - Media

Οι σεισμοί, αυτοί, αποτελούν μέρος της σεισμογενής αύξησης σε όλη την Οκλαχόμα, το Τέξας και το Κάνσας, η οποία σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες θα μπορούσε να συνδεθεί με τη μέθοδο της γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) έχει καταγράψει επτά μικρούς σεισμούς σε μια έκταση της κεντρικής Οκλαχόμα μέσα σε περίπου 14 ώρες.
 
Οι σεισμοί, αυτοί, αποτελούν μέρος της σεισμογενής αύξησης σε όλη την Οκλαχόμα, το Τέξας και το Κάνσας, η οποία σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες θα μπορούσε να συνδεθεί με τη μέθοδο της γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου που είναι γνωστή ως η υδραυλική ρωγμάτωση, και ιδιαίτερα με τα φρεάτια στα οποία η βιομηχανία διαθέτει για τα λύματα της πόλης.
 
Οι σεισμοί της Κυριακής κυμάνθηκαν από 2,6 έως 2,9 και τα επίκεντρα τους ήταν στις περιοχές Guthrie, Jones και Langston, 15 μίλια και 30 μίλια βορειοανατολικά της πόλης της Οκλαχόμα. Το USGS ανέφερε ότι οι σεισμοί καταγράφηκαν μεταξύ 19:57 μ.μ το Σάββατο και 9:51 π.μ. της Κυριακής. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.
 
Ακολούθησαν άλλοι τέσσερις σεισμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός σεισμός 4,3 Ρίχτερ κοντά στο Langston καταχωρήθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι άλλοι, το Σάββατο το πρωί, κυμαινόταν σε μέγεθος 2,9 με 3,2.
 
Ο Austin Holland, ένας ερευνητής-σεισμολόγος απ’ το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Οκλαχόμα, είπε ότι αυτή τη στιγμή που η κατάσταση βιώνει πρωτοφανή σεισμική δραστηριότητα, η υπηρεσία του την παρακολουθεί στενά για να ελέγξει αν οι σεισμοί είναι ένα φυσικό φαινόμενο ή είναι τεχνητοί. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:05