search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:23
MENU CLOSE

Η καθυστέρηση επιβάρυνε τον καρδιοπαθή που κατήγγειλε φακελάκι λένε οι ιατροδικαστές

15.07.2014 12:55
Η καθυστέρηση επιβάρυνε τον καρδιοπαθή που κατήγγειλε φακελάκι λένε οι ιατροδικαστές - Media

Η καθυστέρηση επιβάρυνε τον ασθενή σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τα αίτια θανάτου του καρδιοπαθούς που κατήγγειλε γιατρό του Ευαγγελισμού για φακελάκι και στη συνέχεια πέθανε…

  
Η καθυστέρηση επιβάρυνε την κατάσταση του ασθενούς σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τα αίτια θανάτου του καρδιοπαθούς που τις προηγούμενες μέρες κατήγγειλε γιατρό του Ευαγγελισμού για φακελάκι, και στη συνέχεια πέθανε μετά το χειρουργείο. 

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης που διεξήγαγε τη νεκροτομή, βρέθηκαν εμφράγματα του μυοκαρδίου που οδήγησαν στο θάνατο και σε κάθε περίπτωση αυτά τα περιστατικά είναι καλύτερο να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Αναλυτικά η δήλωση:
 
«Κάναμε την νεκροτομή μαζί με  την κ. Μαριάνου. Δυο ιατροδικαστές . Εμπεριστατωμένη έρευνα , με φωτογραφήσεις και εργαστηριακές εξετάζεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις της νεκροτομής
Βρήκαμε εμφράγματα μυοκαρδίου. Ένα παλιό, ένα πρόσφατο και ένα ενδιάμεσο . Το πρόσφατο το οδήγησε και στο θάνατο.
Σε κάθε ασθενή που είναι να χειρουργηθεί είναι καλύτερο να χειρουργηθεί το δυνατό συντομότερο. Η τοποθέτηση είναι γενική. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων προκειμένου να έχουμε πιο σαφή εικόνα σχετικά με τα ακριβή αίτια θανάτου.
Ένα τετραπλό μπάι πας είναι μια επέμβαση υψηλού ρίσκου. Και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλά.
Τονίζω όμως κι πάλι ότι καλύτερα ήταν να χειρουργηθεί συντομότερα».


 
Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός καθυστέρησε να χειρουργήσει τον αποθανόντα για 18 ημέρες καθώς του ασκούσε πιέσεις για να του αποσπάσει «φακελάκι».
 
Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτας Φάκου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή. 

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Ο άτυχος 67χρονος, κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για χρηματισμό.
 
Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα. 

Ο απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:19