20/02/2020 14:11:13
16.7.2014 / ΜΙΧΑΛΟΥ

«Success story» με μισή Ελλάδα

«Success story» με μισή Ελλάδα - Media

Με διαδικασίες fast track  ξεπουλάμε πλέον τα πάντα σε αυτή τη χώρα… Μετά  το ρεύμα, το νερό, τον ορυκτό μας πλούτο, την ακίνητη μας περιουσία, τώρα ξεπουλάμε και τις παραλίες μας όπως  λέει εύστοχα  το  γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο, επικαλoύμενο δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, 110 ελληνικές παραλίες βγαίνουν στο «σφυρί»!!!
 
Μας πήραν χαμπάρι στο εξωτερικό ότι ξεπουλάμε και μας κράζουνε  και μάλιστα όχι άδικα αφού πλέον η πολιτική ηγεσία δεν έχει τον θεό της  διότι σύμφωνα με τo «France Info» θεωρούνται υπό προστασία αρκετές από τις παραλίες προς πώληση  αφού προστατεύονται από το δίκτυο «Natura 2000»!!!
 
Μάλιστα πέρα από τις παραλίες έβαλαν στο μάτι και τα δάση όπου πλέον με εισήγηση δασάρχη και απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα μπορεί όποιος θέλει να προχωρά σε σύνθετες τουριστικές εγκαταστάσεις, μεγάλα έργα υποδομής και πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων και εκμεταλλεύσεων μέσα στα δάση!!!
 
Φαίνεται όμως ότι στην Κυβέρνηση δεν ιδρώνει τ’ αυτί αφού έχουν πάρει σαφείς εντολές από τους δανειστές μας!!!  Για αυτό και στο νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο σπάει το άβατο του αιγιαλού και του δημόσιου δάσους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις και άλλες "αναπτυξιακές" δραστηριότητες.
 
Μάλιστα όπως αναφέρει το CISD “παρά τη σοβαρότητα και κρισιμότητα των νομοθετημάτων αυτών για το μέλλον της ανάπτυξης της χώρας μας, η κυβέρνηση επέλεξε να τα καταθέσει προς ψήφιση στα θερινά τμήματα της Βουλής, με συνοπτικές διαδικασίες κατεπείγοντος χαρακτήρα νόμο για τον Χωρικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό, όσο και τα Σχέδια Νόμου για τον Αιγιαλό – Παραλία και για τα Δάση, ακόμα και με το πρόσχημα της Μνημονιακής Υποχρέωσης”.
 
Εκείνοι βέβαια που χαίρονται και ακονίζουν τα δόντια τους για τα δωράκια των Σαμαροβενιζέλων είναι τα εγχωρία και διεθνή λαμόγια, που βλέπουν ευκαιρία να θησαυρίσουν εις βάρος του ελληνικού λαού !!!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.