search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:52
MENU CLOSE

Φεστιβάλ PICK 2014: Συνώνυμη των καρτ η Πάτρα

16.07.2014 11:37
Φεστιβάλ PICK 2014: Συνώνυμη των καρτ η Πάτρα - Media

«Συνώνυμη» των καρτ έχει καταστεί η Πάτρα τα τελευταία έξι χρόνια με τη διοργάνωση του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ/ Patras International Circuit for Kart, (PICK).

 
«Συνώνυμη» των καρτ έχει καταστεί η Πάτρα τα τελευταία έξι χρόνια με τη διοργάνωση του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ/ Patras International Circuit for Kart, (PICK).
 
Το απόγευμα της Τρίτης 15 Ιουλίου, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής 6ου PICK, το οποίο θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου αλλά και οι φορείς της πόλης που στηρίζουν τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ήδη εκπονηθεί, αλλά και τα οφέλη που έχει ο θεσμός για την περαιτέρω ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την προβολή της Πάτρας και την τοπική οικονομία.
 
Τη βασική παρουσίαση έκανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης, γνωστός από την επιμέλεια και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών για την F1. Ο κ. Πουρναράκης τόνισε πως το προνόμιο της Πάτρας να φιλοξενεί τη μεγάλη αυτή διοργάνωση είναι μοναδικό, καθώς χιλιάδες επισκέπτες φθάνουν στην πόλη, παρακολουθώντας ένα υπέροχο θέαμα με πολλές εκπλήξεις και events. Παράλληλα, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σπουδαιότητα ζωντανής κάλυψης της διήμερης διοργάνωσης από τα κανάλια της NOVA –κάτι που ισχύει από πέρυσι- επισημαίνοντας ότι η Πάτρα προβλήθηκε σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο.
 
«Η συγκεκριμένη διοργάνωση, πιστεύω ότι είναι αντίστοιχη της κληρονομιάς του Καρναβαλιού, γι’ αυτό και η περιοχή οφείλει να εκμεταλλευτεί προς όφελός της το θεσμό του PICK, προκειμένου η πόλη να μετατραπεί σε κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».
 
Ακολούθως, ο αγωνιζόμενος και αρκετές φορές νικητής στους αγώνες καρτ, Μίκης Καλογηράτος έδωσε στους παρευρισκόμενους μια «γεύση» ταχύτητας και αδρεναλίνης παρουσιάζοντας από τα «μάτια» του οδηγού τη διαδρομή.
 
Ο Γ.Γ. Επικοινωνίας, Ανδρέας Κατσανιώτης έκανε λόγο για μία εκδήλωση- εξωστρέφειας, την οποία όπως είπε, η πόλη επιβάλλεται να αγκαλιάσει. Ανέφερε ακόμη, πως ο συγκεκριμένος θεσμός θα βοηθήσει την πόλη να βρει την ταυτότητά της, ενώ συνεχάρη την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία όπως τόνισε, έδωσε λύση. «Ελπίζω οι φορείς να ακολουθήσουν και να βοηθήσουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια, ώστε να μην πάει χαμένο το όνειρο εκείνων που αγωνίστηκαν για αυτή τη διοργάνωση», επεσήμανε ο κ. Κατσανιώτης, χαρακτηρίζοντας το Διεθνές Σιρκουί Καρτ/ Patras International Circuit for Kart, (PICK) μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Πάτρα, μετά το Καρναβάλι.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε ότι η Περιφέρεια, και ο ίδιος προσωπικά, από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε τη διοργάνωση, η οποία εκτός των άλλων, δίνει στους πολίτες ελεύθερη πρόσβαση σ’ ένα υπερθέαμα.
 
Πρόσθεσε δε, ότι η Πάτρα, μία πολύπαθη περιοχή έχει ανάγκη πρωτοβουλίες που τονώνουν την τοπική οικονομία και συμβάλουν στην εξωστρέφεια. Ακόμη, τόνισε πως σε συνδυασμό και με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου, η Πάτρα μπορεί να γίνει το κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Χάρης Μασσαράς, τόνισε από την πλευρά του, πως η Πάτρα έχοντας τον Απόστολο Ανδρέα, το Καρναβάλι και το PICK, μπορεί να πετύχει εξωστρέφεια, ανάπτυξη και οικονομική ανάταση. «Πιστεύω ότι η δημοτική Αρχή έβαλε όλα αυτά τα χρόνια το δικό της λιθαράκι για την αναβάθμιση του θεσμού, τον οποίο και στηρίξαμε. Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση, όχι μόνο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και για την οδική ασφάλεια με αναπτυξιακές προεκτάσεις, τις οποίες θα δούμε μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο κ. Μασσαράς.
 
Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ, Κώστας Πλατυκώστας, ανέφερε ότι ο Οργανισμός Λιμένος στο πλαίσιο και της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης υποστηρίζει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, πόσο μάλλον, όταν αυτές, έχουν θετικό αντίκτυπο στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ανακοίνωσε ότι το Επιμελητήριο στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με δύο tours operators θα ενισχύει «τουριστικά» τη διοργάνωση, καθώς το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα διοργανωθούν μονοήμερες εκδρομές με προορισμό την Πάτρα, επισκεπτών που διαμένουν σε Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία. Εξέφρασε δε, την εκτίμηση πως μετά και την προβολή των αγώνων από τη ΝΟVA φέτος η προσέλευση του κόσμου θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
 
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Δημήτρης Μιχελακάκης, αφού επεσήμανε πως τους τελευταίως δεκαέξι μήνες η Ομοσπονδία διαρκώς γιορτάζει, ξεκινώντας με την αναγνώρισή της μέχρι και την πρόσφατη ανάληψη της διαχείρισης του αθλήματος των καρτ στην Ελλάδα με σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ανέφερε ότι η Πάτρα σε σχέση με την αντίστοιχη διοργάνωση της Αθήνας, έχει 15 φορές περισσότερες συμμετοχές. «Το PICK σας καθιστά leaders στο άθλημα του καρτ, το οποίο είναι ιδιαίτερο, γιατί εκτός των άλλων δίνει διέξοδο στα παιδιά να εκτονώσουν την ενέργειά τους σ’ έναν χώρο ασφαλή», τόνισε ο κ. Μιχελακάκης και προσέθεσε πως σε όσες χώρες ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ο δείκτης των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολύ χαμηλά.
 
Ο Αντιπρόεδρος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών, Κωνσταντίνος Βλασταράς, αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του ΑΟΠ, ο οποίος μετρά 44 χρόνια παρουσίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ διαβεβαίωσε πως τα μέλη του Ομίλου θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχή έκβαση των αγώνων.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου, Νίκος Nτζελέπης, επεσήμανε πως ο Σύλλογος  στηρίζει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την οδική ασφάλεια, ενώ ευχαρίστησε τους διοργανωτές που συμπεριέλαβαν στο 6ο PICK και την «ιστορία του αυτοκινήτου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:51