search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:52
MENU CLOSE

Υπουργική απόφαση για τους όρους ασφαλείας στις παιδικές χαρές

17.07.2014 06:20
Υπουργική απόφαση για τους όρους ασφαλείας στις παιδικές χαρές - Media

Υπουργική απόφαση για την οργάνωση και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της απόφασής του, να εκσυγχρονισθούν σταδιακά και να πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας, όλες οι δημοτικές παιδικές χαρές. 

 
Υπουργική απόφαση για την οργάνωση και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, τροποποιητική και συμπληρωματική της προηγούμενης απόφασης του 2009, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της απόφασής του, να εκσυγχρονισθούν σταδιακά και να πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας, όλες οι δημοτικές παιδικές χαρές. 

Στην απόφαση αυτή ορίζονται οι προδιαγραφές των παιδικών χαρών όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Καθορίζεται με σαφήνεια η ευθύνη του κατασκευαστή των παιχνιδιών και η απαραίτητη ύπαρξη πιστοποίησης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου για τον εξοπλισμό. Προσδιορίζεται το πεδίο ευθύνης των δημοτικών Αρχών και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να ακολουθούν κατά την ανακαίνιση, δημιουργία και συντήρηση των παιδικών χαρών.

Πλέον, για να κατασκευάσει ένας δήμος παιδική χαρά, είναι απαραίτητη η ύπαρξη πιστοποιητικού λειτουργίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:52