search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:21
MENU CLOSE

Τα κρησφύγετα του Μαζιώτη ψάχνει η Αντιτρομοκρατική – Ερωτήματα για την σύλληψη του

17.07.2014 08:39
Τα κρησφύγετα του Μαζιώτη ψάχνει η Αντιτρομοκρατική – Ερωτήματα για την σύλληψη του   - Media

Σε μια πλαστή ταυτότητα την οποία είχε πάνω του ο Νίκος Μαζιώτης την ώρα της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής στο Μοναστηράκι, εστιάζει το ενδιαφέρον της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να εντοπίσει το κρησφύγετο του. Απορίες και ερωτήματα αφήνει το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τον τρόπο σύλληψης του Μαζιώτη μέρα μεσημέρι στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας.  

Σε μια πλαστή ταυτότητα την οποία είχε πάνω του ο Νίκος Μαζιώτης την ώρα της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής χθες το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, κατά την οποία τραυματίστηκε, εστιάζει το ενδιαφέρον της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που «χτενίζει» ολόκληρη την Αττική προκειμένου να εντοπίσει το κρησφύγετο του συλληφθέντος τρομοκράτη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές.
 
Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ο Μαζιώτης έφερε μαζί του μια πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς την 16/4/1977 στην Αθήνα, η οποία έχει την φωτογραφία άλλου προσώπου, για το οποίο γίνεται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί ποιο είναι και τι σχέση έχει με τον Νίκο Μαζιώτη.
 
Η γυναίκα που «μυρίστηκε» τον Μαζιώτη
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Βασίλη Κικίλια, την Πέμπτη το πρωί, η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη «μόνο τυχαία δεν ήταν». Όπως προκύπτει όμως από τις πληροφορίες, τον Μαζιώτη αναγνώρισε μια γυναίκα που υπηρετεί στην αντιτρομοκρατική, η οποία βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στο κέντρο της Αθήνας για ψώνια. Η γυναίκα αστυνομικός έπεσε επάνω του, αντιλήφθηκε ότι ήταν αυτός, στη συνέχεια ενημέρωσε την υπηρεσία της και ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης τελικά του Νίκου Μαζιώτη.
 
Τα ερωτήματα για την αστυνομική επιχείρηση
 
Ο τρόπος με τον οποίο κινητοποιήθηκε η αστυνομία νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης για την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη δημιουργεί ερωτήματα και απορίες, ιδιαίτερα από την στιγμή που τα στενά σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, γεμάτα από περαστικούς και τουρίστες, μετατράπηκαν σε πεδίο βολής.
 
Αφού η Αντιτρομοκρατική εντόπισε τον Μαζιώτη γιατί δεν συνέχισε να τον παρακολουθεί μέχρι να φύγει από το πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της Αθήνας, αλλά κάλεσε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να κάνουν τον έλεγχο; Με αυτό τον τρόπο δεν θα είχε σημειωθεί η συμπλοκή με την ανταλλαγή πυρών και κατ’ επέκταση δεν θα είχαν τραυματιστεί ο αστυνομικός και οι δύο τουρίστες ούτε θα είχαν κινδυνέψει οι υπόλοιποι περαστικοί που βρίσκονταν στο σημείο από τις αδέσποτες σφαίρες.
 
Επιπλέον, αφού η Αντιτρομοκρατική αναγνώρισε ότι πρόκειται για τον Μαζιώτη γιατί δεν περίμενε να απομακρυνθεί από το σημείο και παρακολουθώντας τον να φτάσουν σε κάποιο κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ή ακόμα και στους συνεργάτες του;
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03