search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:14
MENU CLOSE

Κλιμάκωνει τη χερσαία επίθεση το Ισραήλ στη Γάζα (Photos&Video)

18.07.2014 04:36
Κλιμάκωνει τη χερσαία επίθεση το Ισραήλ στη Γάζα (Photos&Video) - Media

Έτοιμο να κλιμακώσει περαιτέρω τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος των συνόρων, είναι το Ισραήλ   μετά την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα  και παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να βρει λύση. 

Έτοιμο να κλιμακώσει περαιτέρω τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας κατά μήκος των συνόρων, είναι το Ισραήλ,  μετά την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα  και παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να βρει λύση. 

«Οι οδηγίες μου είναι να … προετοιμαστούμε για την πιθανότητα μιας σημαντικά διευρυμένης χερσαίας επιχείρησης και ο στρατός ετοιμάζεται αναλόγως» είπε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου πριν συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο.

«Χθες τη νύχτα οι δυνάμεις μας ξεκίνησαν τη χερσαία επιχείρηση για να χτυπήσουν τις σήραγγες των τρομοκρατών που περνούν από τη Γάζα στο έδαφος του Ισραήλ. Το να χτυπήσουμε τις σήραγγες δεν μόνο από αέρος», πρόσθεσε.

Για την κατάσταση στην περιοχή θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων περισσότεροι από 270 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και κάτοικοι της Γάζας έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς, ενταγμένους στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χερσαίας επιχείρησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχουν σκοτωθεί από την ώρα που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση.

Το 70% του παλαιστινιακού θύλακα έχει μείνει χωρίς ρεύμα. Από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές στον παλαιστινιακό θύλακα, έκτασης 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου μένουν κάτω από άθλιες συνθήκες 1,8 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι.
 


 
Στη χερσαία επιχείρηση συμμετέχουν μονάδες «του πεζικού, των τεθωρακισμένων, του πυροβολικού, του μηχανικού καθώς επίσης οι μυστικές υπηρεσίες με εναέρια και ναυτική υποστήριξη», σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου του Ισραήλ.


 
Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε μέσω Twitter ότι «μια μεγάλη δύναμη μόλις άρχισε μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Ξεκίνησε μια νέα φάση της Επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή».

 
Η Χαμάς, από την πλευρά της, προειδοποίησε ότι η εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που άρχισε το βράδυ της Πέμπτης θα έχει «φοβερές συνέπειες».

Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του θύλακα αυτού «δεν τρομάζει τους ηγέτες της Χαμάς ή τον παλαιστινιακό λαό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι.

«Προειδοποιούμε τον (πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες αυτής της τόσο ανόητης ενέργειας» την οποία διέταξε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Χαμάς. 

Βομβάρδισαν νοσοκομείο στη Γάζα
 
Ισραηλινά τάνκς βομβάρδισαν χθες το νοσοκομείο Αλ Γάφα της Γάζας, στο οποίο νοσηλεύονταν 14 ασθενείς, κάποιοι σε παράλυση ή κώμα, και αρκετοί τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής του νοσοκομείου.
 
«Ισραηλινά τανκς βομβαρδίζουν το νοσοκομείο, έχουν χτυπήσει πολλούς από τους ορόφους και πολλές νοσοκόμες έχουν τραυματιστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Το νοσοκομείο στη συγκεκριμένη περιοχή της Γάζας έχει δεχθεί πολλές φορές ισραηλινά πυρά, και ο στρατός του Ισραήλ διέταξε την διοίκηση να το εκκενώσει.
 
Ωστόσο ήταν αδύνατο να μετακινηθούν οι ασθενείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παράλυτοι, και δεν είχαν πού να πάνε.

«Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα. Αν το νοσοκομείο δεν είναι ασφαλές, τι είναι;», ανέφερε ο διοικητής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:12