search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:13
MENU CLOSE

Διατηρείται το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον… Σήφη – Σχεδιάζουν Plan b για τη «σύλληψη» (Video)

18.07.2014 08:20
Διατηρείται το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον… Σήφη – Σχεδιάζουν Plan b για τη «σύλληψη» (Video) - Media

Διατηρείται το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το κροκόδειλο που ζει  στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο. Ο γνωστός σε όλους πλέον ως… Σήφης έχει γίνει ένα από τα «αξιοθέατα» του νησιού ενώ φιγουράρει στις πρώτες ειδήσεις των διεθνών μέσων.
 

(Αναδημοσίευση από cretapost.gr)
 
Διατηρείται το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το κροκόδειλο που ζει τελευταία στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο. Ο γνωστός σε όλους πλέον ως… Σήφης έχει γίνει ένα από τα «αξιοθέατα» του νησιού ενώ φιγουράρει στις πρώτες ειδήσεις των διεθνών μέσων.
 
Το Τόκιο δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτή τη… φρενίτιδα καθώς σήμερα η δημόσια τηλεόραση της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας έβγαλε στον… αέρα τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη για το συγκεκριμένο θέμα.
 
«Μιλούσαμε για μισή ώρα περίπου και με εξέπληξε το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι στο Τόκιο γνώριζαν σχεδόν τα πάντα για τον κροκόδειλο. Οι ερωτήσεις που μου έκαναν ήταν συγκεκριμένες και έδειχναν ότι ήταν γνώστες του θέματος», ανέφερε στο cretapost, ο κ. Μαμαγκάκης.
 

Εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά στο Φράγμα
 
Ο Σήφης ο κροκόδειλος αποτελεί πλέον ένα τουριστικό αξιοθέατο καθώς εδώ και αρκετό καιρό έχει μπει στη λίστα των διαδρομών που κάνουν οι τουρίστες στο Ρέθυμνο.
Καθημερινά επισκέπτονται το σημείο εκατοντάδες τουρίστες – ξένοι κι Έλληνες – τραβάνε φωτογραφίες τη λίμνη και ψάχνουν να δουν από κοντά το κροκόδειλο.
 
Φλερτάρει με την… παγίδα
 
Την ώρα που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω ο κροκόδειλος συνεχίζει να βολτάρει ανενόχλητος τη λίμνη χωρίς να έχει τσιμπήσει κανένα από τα δολώματα.
 
Η υπομονή είναι η λέξη που βρίσκεται στα χείλη των ειδικών καθώς όπως λένε δεν είναι εύκολο να παγιδευτεί ένας κροκόδειλος. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή.
 
Ο διάσημος πλέον Σήφης φαίνεται ότι «φλερτάρει» τελευταία με μία από τις παγίδες που έχουν στηθεί στο Φράγμα.
 
«Είναι γεγονός ότι ο κροκόδειλος τριγυρίζει κοντά στη μία παγίδα και γι’ αυτό του έχουμε βάλει επιπλέον δολώματα ενώ αλλάξαμε τα ήδη υπάρχοντα. Οι ειδικοί μας λένε ότι χρειάζεται υπομονή. Εμείς έχουμε στήσει κάμερες και βιντεοσκοπούμε όλη την περιοχή συνεχώς», επεσήμανε στο cretapost ο κ. Μαμαγκάκης.
  
Το plan b
 
«Ο κροκόδειλος πιάνεται μόνο το βράδυ και όχι την ημέρα μας λένε οι ειδικοί ερπετολόγοι από το εξωτερικό στην καθημερινή επικοινωνία που έχουμε», αναφέρει σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης ο οποίος μας εξηγεί και το plan b που ήδη ετοιμάζουν.
 
Τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη στην Περιφέρεια όπου και θα συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις για την παγίδευση του κροκόδειλου.
 
Ο καλύτερος βέβαια τρόπος είναι οι παγίδες ενώ το αμέσως επόμενο σενάριο που εξετάζουν είναι ειδικοί «γητευτές» να βγουν μπροστά.
«Το επόμενο στάδιο είναι να βγούμε με βάρκες και σκοινιά, και την βοήθεια ειδικών βέβαια, και να αναζητήσουμε τον κροκόδειλο με σκοπό να τον παγιδεύσουμε. Για αυτή την ενέργεια θα πρέπει να συνδράμει η ΕΜΑΚ. Ωστόσο, οι ερπετολόγοι από το εξωτερικό μας λένε ότι καλύτερα να περιμένουμε αν θα δούμε φως από τις παγίδες», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:13