search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:59
MENU CLOSE

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

18.07.2014 16:21
oldphotoskolokythopita1405700495.jpg

Τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους και με αυτή τη συνταγή θα τα εκμεταλλευτείτε χωρίς να μπείτε σε ιδιαίτερο κόπο.

Τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους και με αυτή τη συνταγή θα τα εκμεταλλευτείτε χωρίς να μπείτε σε ιδιαίτερο κόπο.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
ΨΗΣΙΜΟ: 45 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

1 κιλό τριμμένα κολοκύθια στον τρίφτη (να γίνουν κλωστές)
9 αυγά
2 φλιτζ . τσαγ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζ . τσαγ.   ελαιόλαδο
2 φλιτζ . τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
για την επικάλυψη
½  φλιτζ . τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζ . τσαγ. φρυγανιά τριμμένη
1  φλιτζ . τσαγ. φέτα θρυμματισμένη
3 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κολοκυθόπιτα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο ταψί, το οποίο έχουμε βουτυρώσει πιο πριν.

Πάνω στην επιφάνεια της πίτας βάζουμε τα υλικά για το τελείωμα, σκορπίζοντας τελευταίο το βούτυρο σε κομματάκια σε διάφορα σημεία.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24