search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:55
MENU CLOSE

«Είμαι επαναστάτης» δηλώνει ο Μαζιώτης

19.07.2014 11:38
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη γιάφκα Μαζιώτη - Media

Επαναστάτης δήλωσε ότι επαγγέλλεται ο Νίκος Μαζιώτης στον 27ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος τον επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό προκειμένου να πάρει την απολογία του κατηγορούμενου για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του.

Επαναστάτης δήλωσε ότι επαγγέλλεται ο Νίκος Μαζιώτης στον 27ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος τον επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό προκειμένου να πάρει την απολογία του κατηγορούμενου για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή, ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και όταν ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται η απάντησή του ήταν: «Επαναστάτης». Ο ανακριτής του έδωσε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13:30. 
 
Μέσα στις επόμενες 4-5 ώρες αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του κρατούμενου Νίκου Μαζιώτη από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού όπου νοσηλεύεται μετά τον τραυματισμό του στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, στις φυλακές Κορυδαλλού. Νωρίτερα ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του και ζητά να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ωρών θα μεταβεί εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών στο νοσοκομείο, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του φυγόποινου Νίκου Μαζιώτη για την 25ετή κάθειρξη που του επιβλήθηκε από το τριμελές εφετείο της Αθήνας για τη συμμετοχή του στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Μόλις εκτελεστεί το ένταλμα, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης εξαφανίστηκε πριν από την έκδοση της επίμαχης δικαστικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της δίκης καθώς είχε λήξει το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης και είχε αφεθεί ελεύθερος. 
 
Ο Νίκος Μαζιώτης, πέρα από την 25ετη κάθειρξη που αντιμετωπίζει μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» διώκεται για:
-απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας
-παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση
-οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση
-παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών
-ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη
– εγκληματική οργάνωση
-υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης
-πλαστογραφία μετά χρήσεως
-διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση
-εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη απο κοινού τελεσθείσας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50