search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:46
MENU CLOSE

Κρήτη: Σε κλοιό διαδηλωτών η βάση της Σούδας, ενάντια στα «χημικά του θανάτου»

19.07.2014 13:26
Κρήτη: Σε κλοιό διαδηλωτών η βάση της Σούδας, ενάντια στα «χημικά του θανάτου» - Media

Ηχηρό μήνυμα κατά του πειράματος της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας εν πλω στη θάλασσα της Μεσογείου στέλνουν πολίτες από όλη την Κρήτη, που από το μεσημέρι του Σαββάτου έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης της Σούδας στο Μαράθι του νομού Χανίων.

Ηχηρό μήνυμα κατά του πειράματος της υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας εν πλω στη θάλασσα της Μεσογείου στέλνουν πολίτες από όλη την Κρήτη, που από το μεσημέρι του Σαββάτου έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης της Σούδας στο Μαράθι του νομού Χανίων.

Ο αποκλεισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διαρκέσει τρεις ημέρες ως μέσο πίεσης προς τα κέντρα εξουσίας να σταματήσει η διαδικασία της υδρόλυσης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray δυτικά της Κρήτης.

Νωρίς το πρωί δεκάδες άτομα προχώρησαν σε συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της καταστροφής των χημικών.

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κριτσωτάκης, Ξανθός, Σταθάκης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Πολάκης, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, η δήμαρχος Γαύδου κ. Καλλίνικου,αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, πρωτοβουλιών και κινήσεων πολιτών κ.ά.

Το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου έχει εξασφαλίσει ότι στον χώρο θα υπάρχει νερό, εθελοντές νοσηλευτές καθώς επίσης γίνονται συνεννοήσεις για την ύπαρξη φαγητού.

Επειδή όμως η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγάλη, καλεί όλους τους συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους τα αναγκαία είδη για την παραμονή τους στο σημείο του αποκλεισμού: υπνόσακο ή και σκηνή για τη διανυκτέρευση, προφύλαξη για τον ήλιο (τέντες και σκοινιά, ομπρέλες, καπέλα), νερό, φαγητό, σακούλα για τα σκουπίδια τους, μπουφάν – φούτερ για το βράδυ, φακό, είδη πρώτης ανάγκης (Malox, Betadine, βασικές ανάγκες φαρμακείου, αναλγητικά κ.λπ.).

Στον χώρο του αποκλεισμού θα γίνουν συζητήσεις και ενημερώσεις. Προγραμματισμένη είναι η μετάβαση στον χώρο ομάδας από τις καθαρίστριες που έχουν απολυθεί καθώς επίσης και ομάδα από τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στα Χανιά. Συζήτηση – ενημέρωση θα γίνει επίσης και για το θέμα των βομβαρδισμών στη Γάζα και της συμμετοχής της νατοϊκής βάσης σε αυτόν. Για την Κυριακή έχει ήδη προγραμματιστεί μουσική βραδιά, ενώ σε συνεννόηση βρισκόμαστε και για το Σάββατο το βράδυ.

Κατά τον αποκλεισμό θα παρεμποδίζεται η διέλευση του προσωπικού της βάσης καθώς και των στρατιωτικών οχημάτων.

Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί με επί τόπου συνέλευση των συμμετεχόντων.

πηγή/ φωτογραφιες: haniotika-nea.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:41