30/11/2020 12:30:56

Συγκρούσεις στο Παρίσι σε απαγορευμένη πορεία υπέρ των Παλαιστινίων

Συγκρούσεις στο Παρίσι σε απαγορευμένη πορεία υπέρ των Παλαιστινίων - Media

Διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία υπέρ των Παλαιστινίων συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής σήμερα στο Παρίσι, αφού αψήφησαν την απαγόρευση που είχε επιβάλει η αστυνομία για μια προγραμματισμένη διαδήλωση καταδίκης της Ισραηλινής εισβολής στη Γάζα, η οποια έχει οδηγήσει σε εκατόμβη νεκρών Παλαιστινίων.

Ένας φωτογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς είπε ότι οι διαδηλωτές στο βόρειο Παρίσι εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των γαλλικών ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της Γαλλίας σήμερα προκειμένου να καταδικάσουν τη σφαγή των Παλαιστινίων από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ και την χερσαία εισβολή που ακολούθησε, αψηφώντας την κυβερνητική απαγόρευση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι κατανοεί τις συναισθηματικές αντιδράσεις απέναντι στους θανάτους εκατοντάδων Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας αλλά δεν θα επιτρέψει η βία να εξαπλωθεί στη Γαλλία.

«Για αυτό ακριβώς ζήτησα από τον υπουργό Εσωτερικών, μετά τη διενέργεια έρευνας, να διασφαλίσει ότι τέτοιες διαδηλώσεις δεν θα λάβουν χώρα» δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Τσαντ.

Χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν ωστόσο τις προειδοποιήσεις των αρχών και συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα φωνάζοντας «Ισραήλ, δολοφόνε» μπροστά από τα οδοφράγματα της αστυνομίας. Πορείες πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 12 πόλεις, από τη Λιλ στα βόρεια έως τη Μασσαλία στη νότια και τη Λυόν στα κεντρικά ή το Στρασβούργο στα ανατολικά.

«Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι» ή «η Παλαιστίνη θα ζήσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει» ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

«Μακριά από διαδηλώσεις», λένε οι ΗΠΑ στους πολίοτες τους

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους πολίτες τους για τον κίνδυνο των συγκρούσεων και της βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων στη Γαλλία σήμερα.

«Απευθύνουμε συστάσεις προς τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν αυτές τις διαδηλώσεις και να είναι προσεκτικοί στην περίπτωση που βρεθούν κοντά σε οποιαδήποτε διαδήλωση» αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Ορισμένες διαδηλώσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την άδεια των γαλλικών αρχών. Για αυτό το λόγο, και εξαιτίας του υπάρχοντος πολιτικού πλαισίου στη Μέση Ανατολή, αυθόρμητες συγκρούσεις και ξεσπάσματα βίας δε μπορούν να αποκλειστούν» προσθέτει η πρεσβεία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.