search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:02
MENU CLOSE

Πρεμιέρα του Εθνικού στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά

21.07.2014 13:49
Πρεμιέρα του Εθνικού στο   «Σχολείον» της Ειρήνης Παπά - Media

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη παρουσίαση  στο "Σχολείον της Αθήνας"- Ειρήνη Παπά,  της παράστασης "Fantastico- Τα δημιουργημένα συμφέροντα", σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη παρουσίαση  στο "Σχολείον της Αθήνας"- Ειρήνη Παπά,  της παράστασης "Fantastico- Τα δημιουργημένα συμφέροντα", σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, που θα παρουσιαστεί  στη Θερινή Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, από την Τετάρτη 23 Ιουλίου
 
Το έργο του Ισπανού Νομπελίστα συγγραφέα Χαθίντο Μπεναβέντε (1866-1954) με τίτλο «Fantastico-Τα δημιουργημένα συμφέροντα» είναι κωμικό, δραματικά επίκαιρο και τραγικά αναγνωρίσιμο στις μέρες που ζούμε, ανέβηκε για πρώτη φορά στη Μαδρίτη το 1907 και έχει ως θέμα του τη διαφθορά. 

Οι  ήρωες του Μπεναβέντε, φτιαγμένοι από τα υλικά της κομέντια ντελ άρτε, χωρίς όμως να χάνουν ούτε στιγμή τα διαχρονικά χαρακτηριστικά τους, στροβιλίζονται γύρω από το χρήμα, τον κυνισμό, τη ματαιοδοξία και το συμφέρον, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον έρωτα για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Mετάφραση: Παντελής Πρεβελάκης, Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης, Σκηνικά / Κοστούμια: Ερση Δρίνη, Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου και Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Παίζουν Κατερίνα Γιαμαλή,  Νόνη Ιωαννίδου
Ανδρομάχη Δαυλού, Ευγενία Δημητροπούλου,  Μαρία Διακοπαναγιώτου, Στ. Πετράκης,  Βασ. Ευταξόπουλος, : Βασ. Ρίσβας κ.α.
 
 
Γενική Είσοδος 10 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:59