search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:08
MENU CLOSE

Φιλορώσοι αυτονομιστές παρέδωσαν σε εμπειρογνώμονες τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Malaysia Airlines

22.07.2014 06:06
Φιλορώσοι αυτονομιστές παρέδωσαν σε εμπειρογνώμονες τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Malaysia Airlines - Media

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης, οι φιλορώσοι αυτονομιστές παρέδωσαν τα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines, σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία. Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για «ασφαλή, πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση» των ερευνητών στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ανώτερο στέλεχος των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας παρέδωσε τα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές και οι εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία υπέγραψαν πρωτόκολλο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης των μαύρων κουτιών του Μπόινγκ που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία. Τα μαύρα κουτιά σύμφωνα με αξιωματούχους της Μαλαισίας είναι σε καλή κατάσταση.
 
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός σε μία ακτίνα 10 χλμ  γύρω από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους για να διευκολυνθεί η έρευνα.
 
Υπενθυμίζεται ότι εχθές το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα
το οποίο απαιτεί  «ασφαλή, πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση» των ερευνητών στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της Malaysia Airlines. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαιτεί από τις ένοπλες ομάδες στην περιοχή να σεβαστούν την απόφαση, την οποία ψήφισε και η Ρωσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58