search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:37
MENU CLOSE

Δημοπρασία για το πιάνο της «Casablanca»

22.07.2014 10:53
Δημοπρασία για το πιάνο της «Casablanca» - Media

Το περίφημο πιάνο του κλασσικού ρομαντικού φιλμ «Casablanca» (1942) θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο στο Bonhams

Το περίφημο πιάνο του κλασσικού ρομαντικού φιλμ «Casablanca» (1942) θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο στο Bonhams
 
Πρόκειται για ένα από τα διάσημα πιάνα στην ιστορία του κινηματογράφου. Σε αυτό καθόταν ο Σαμ, στο «Rick Cafe» της Καζαμπλάνκα, προκαλώντας τα βλέμματα του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και της Ίνγκριντ Μπέργκμαν.
 
Το πιάνο αναμένεται να πουληθεί αγγίζοντας επταψήφια νούμερα στην Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο, ενώ ένα άλλο πιάνο το οποίο χρησιμοποιούταν σε flashback σκηνές πουλήθηκε στο Παρίσι για 602.500 δολάρια. Το πιάνο του «Rick Cafe», έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από την περίφημη ταινία του Μάικλ Κέρτις, σε μια συναυλία με μουσική του Μαξ Στάινερ για την Καζαμπλάνκα, το 2006.
 
Υπάρχουν και άλλα αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με την εμβληματική ταινία, όπως είναι οι εξωτερικές και εσωτερικές πόρτες του καφέ, τα διαβατήρια και τα έγγραφα που δημιουργήθηκαν για την ταινία αλλά και το τελικό σενάριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:37