16/02/2020 08:03:24
22.7.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Συναυλία της Ορχήστρας «Μ. Θεοδωράκης» στη Ζάτουνα

Συναυλία της  Ορχήστρας «Μ. Θεοδωράκης» στη Ζάτουνα - Media

Μια ξεχωριστή  συναυλία  για τα 89 χρόνια του  Θεοδωράκη, διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου «Μίκης Θεοδωράκης Ζάτουνας», με τη στήριξη του δήμου Γορτυνίας, στον τόπο εξορίας του  συνθέτη κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ημέρα γενεθλίων του Μίκη, την Τρίτη 29 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο του μουσείου, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στη συναυλία θα συμμετάσχει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και μαζί της θα τραγουδήσουν ο Λάκης Χαλκιάς, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, ο Κώστας Πατσιάς, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο Νίκος Καραγιάννης και η Μαργαρίτα Γκινοσάτη, ενώ θα ακουστούν τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την εξορία του στη Ζάτουνα, καθώς και άλλα γνωστά τραγούδια του. Οπως είναι γνωστό, τα περισσότερα τραγούδια της Ζάτουνας (Αύγουστος 1968 - Οκτώβριος 1969) περιλαμβάνονται σε 11 συλλογές με την ονομασία «Αρκαδίες» και είναι από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών του συνθέτη.

 Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.