search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:28
MENU CLOSE

Στη Καμπούλ θα παραμείνουν οι Έλληνες στρατιώτες

23.10.2009 09:11
Στη Καμπούλ θα παραμείνουν οι Έλληνες στρατιώτες - Media

Δικαιώθηκε ο ΠΟΝΤΙΚΑΣ. Τη περασμένη εβδομάδα το ΠΟΝΤΙΚΙ,έγραφε ότι οι αμερικανοί “μας βάζουν να πληρώσουμε τα κερατιάτικα στο Αφγανιστάν”. Τα κερατιάτικα, αφορούσαν την ανάγκη προμήθειας τεθωρακισμένων οχημάτων με αντιναρκική προστασία,ώστε οι έλληνες στρατιώτες που θα μεταστάθμευαν στη Χεράτ,μια πόλη 800 χλμ δυτικά της Καμπούλ να μπορούσαν να κινηθούν με σχετική ασφάλεια.

Τη περασμένη εβδομάδα το ΠΟΝΤΙΚΙ,έγραφε ότι οι αμερικανοί “μας βάζουν να πληρώσουμε τα κερατιάτικα στο Αφγανιστάν”. Τα κερατιάτικα, αφορούσαν την ανάγκη προμήθειας τεθωρακισμένων οχημάτων με αντιναρκική προστασία,ώστε οι έλληνες στρατιώτες που θα μεταστάθμευαν στη Χεράτ,μια πόλη 800 χλμ δυτικά της Καμπούλ να μπορούσαν να κινηθούν με σχετική ασφάλεια.

Την απόφαση για τη μεταστάθμευση την είχε πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση,η οποία είχε παρουσιάσει τη Χεράτ σαν μία …ήσυχη ,ειδυλλιακή πόλη του Αφγανιστάν. Τα πράγματα βέβαια είναι τελείως διαφορετικά. Από τα πρώτα 24ωρα Βενιζέλος και Μπεγλίτης, δέχονταν εισηγήσεις για άμεση προμήθεια των απαραίτητων οχημάτων. Φαίνεται όμως ότι ετοιμάζουν μεγάλη ντρίπλα,για την οποία ενημερώθηκε απ΄έξω ,απ΄έξω και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Α.Σαπίρο,που χθες το μεσημέρι επισκέφτηκε το Μπεγλίτη. Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ,τη Δευτέρα η ηγεσία του ελληνικού Πενταγώνου θα θέσει υπό επανεξέταση την απόφαση για μεταστάθμευση των ελλήνων στρατιωτών στη Χεράτ. Μάλλον δεν θα του άρεσε καθόλου του Σαπίρο η συγκεκριμένη θέση,όπως σίγουρα θα του ξίνισε η δήλωση Μπεγλίτη πριν από λίγες ημέρες στον 9.84,ότι οι αγορές από ΗΠΑ θα περικοπούν, αφού χάρη από την Ουάσιγκτον δεν έχουμε δει στα θέματά μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15