search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:22
MENU CLOSE

Τετραπληγική πέθανε όταν της «έκοψε» η ΔΕΗ το ρεύμα

23.07.2014 17:37
Τετραπληγική πέθανε όταν της «έκοψε» η ΔΕΗ το ρεύμα - Media

Μία τετραπληγική γυναίκα που ζούσε με μηχανική υποστήριξη στα Χανιά, φέρεται να έχασε τη ζωή της όταν η ΔΕΗ της έκοψε, λόγω χρεών, το ρεύμα.

Μία τετραπληγική γυναίκα που ζούσε με μηχανική υποστήριξη στα Χανιά, φέρεται να έχασε τη ζωή της όταν η ΔΕΗ της έκοψε, λόγω χρεών, το ρεύμα.

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς της, εξαιτίας μικρής οφειλής στη ΔΕΗ, κόπηκε το ρεύμα με αποτέλεσμα τα μηχανήματα που κρατούσαν στη ζωή την άτυχη γυναίκα να σταματήσουν.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου ο γιος της, η μητέρα του βρισκόταν στο σπίτι της, παρουσία αποκλειστικής νοσοκόμας που τη βοηθούσε όταν υπήρχε ανάγκη.

Η νοσοκόμα χρειάστηκε να λείψει για 1 ώρα από το σπίτι και όταν επέστρεψε, βρήκε την γυναίκα νεκρή και το υποστηρικτικό μηχάνημα κλειστό. Όταν κατέβηκε για να ελέγξει το ρολόι της ΔΕΗ διαπίστωσε ότι η παροχή είχε διακοπεί και υπήρχε ειδοποιητήριο διακοπής.

Εικάζεται ότι οι τεχνικοί της ΔΕΗ έφτασαν στο σπίτι και χτύπησαν το κουδούνι, αλλά εφόσον η νοσοκόμα έλειπε δεν υπήρχε κανείς για ανοίξει. Στη συνέχεια έκοψαν την παροχή και άφησαν το σημείωμα. 

Το ιατρικό μηχάνημα έχει αυτονομία 1 ώρα, όταν δεν είναι συνδεδεμένο με παροχή και αυτό το χρονικό κενό φαίνεται πως ήταν καταλυτικό για τη ζωή της τετραπληγικής.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της γυναίκας εξέφρασε, με δήλωσή του, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης:

«Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε το χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει.
»Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος.
»Δυστυχώς, με μια αδικαιολόγητη  κι εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση η ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της και συνακόλουθα τη μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.
Θεωρώντας την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσας.»

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Χανίων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:22