23/01/2019 10:35:49

Κάρολε...χάσαμε.


"Έβαλα υπογραφές τηρώντας το γράμμα του Συντάγματος και τον θεσμικό μου ρόλο". Αυτό μας είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην τελευταία δήλωσή του - πριν την λήξη της θητείας του - για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Σωστά. Το γράμμα ναι, το πνεύμα του Συντάγματος όμως; Τον συμβολισμό που πρέπει να εκπέμπει ο πρόεδρος σε κρίσιμες περιόδους;

Αυτά υπηρέτησε ο Κάρολος Παπούλιας, όταν σχεδόν ποτέ δεν έκανε μια δήλωση αντίθεσης για όσα εφάρμοσαν οι τροϊκανοί στην ελληνική κοινωνία με τους εδώ πολιτικούς τοποτηρητές τους;

Δεν έκανε μια δήλωση με την οποία θα εξέφραζε την αντίδρασή του, η ακόμα και την οργή του, όταν οι τροϊκανοί συμπεριφέρονταν ως ανθύπατοι, προσβάλλοντας το πολιτικό μας σύστημα και φυσικά τον ίδιο, ως επικεφαλής της Πολιτείας.

Δυστυχώς ο Κάρολος Παπούλιας, θα μπορούσε με συμβολικό τρόπο να πει πολλά πράγματα κατά την διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βίωσε ο τόπος.
Δεν το έκανε.

Και φυσικά, στο τέλος, θα τον κρίνει η Ιστορία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.