search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:04
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Θανατοποινίτης πήρε τη θανατηφόρα ένεση και… πέθανε δύο ώρες μετά!

24.07.2014 05:51
ΗΠΑ: Θανατοποινίτης πήρε τη θανατηφόρα ένεση και… πέθανε δύο ώρες μετά! - Media

Τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την χθεσινή εκτέλεση του θανατοποινίτη Τζόζεφ Γουντ, ο οποίος πέθανε περίπου δυο ώρες αφότου του χορηγήθηκε το θανατηφόρο κοκτέιλ και όχι μέσα σε δέκα λεπτά…

 
Τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την χθεσινή εκτέλεση του θανατοποινίτη Τζόζεφ Γουντ, ο οποίος πέθανε περίπου δυο ώρες αφότου του χορηγήθηκε το θανατηφόρο κοκτέιλ και όχι μέσα σε δέκα λεπτά – όπως συνήθως συμβαίνει – ζήτησε η κυβερνήτης της πολιτείας Αριζόνα, Τζαν Μπρούερ.
 
Παρά τον προβληματισμό της για τον υπερβολικό χρόνο που χρειάστηκε για να επιδράσει το φάρμακο, η ίδια τόνισε ωστόσο ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.
 
«Ένα είναι σίγουρο, ωστόσο, ότι ο κρατούμενος Γουντ πέθανε με νόμιμο τρόπο και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα και ιατρικές αναφορές δεν υπέφερε. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον φρικτό πόνο στον οποίο επέβαλε τα δύο θύματά του και την οδύνη που προκάλεσε στις οικογένειές τους για το υπόλοιπο της ζωής τους», σημείωσε.
 
Ο Τζόζεφ Γουντ, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο το 1989 για τον φόνο την πρώην συντρόφου του και του πατέρα της, κηρύχθηκε επισήμως νεκρός στις 15:49 (τοπική ώρα), ενώ η θανατηφόρος ένεση του είχε χορηγηθεί στις 13:52.
 
Του χορηγήθηκε το αναισθητικό μιδαζολάμη σε συνδυασμό με την υδρομορφόνη, ένα παράγωγο της μορφίνης. Ο προφανώς επώδυνος τρόπος θανάτωσής του επαναφέρει μια ιδιαίτερα μακρόχρονη διαμάχη στις ΗΠΑ σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την προέλευση των χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για τις εκτελέσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:04