search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:44
MENU CLOSE

Ακόμα 40.000 άνεργοι…

23.10.2009 14:35
Ακόμα 40.000 άνεργοι… - Media

O κύβος ερρίφθη. Τα Stage του Δημοσίου είναι παρελθόν. Μετά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Θόδωρου Πάγκαλου, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα στερηθεί οριστικά των υπηρεσιών της ξυπόλητης στρατιάς των Stagers.

O κύβος ερρίφθη. Τα Stage του Δημοσίου είναι παρελθόν. Μετά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Θόδωρου Πάγκαλου, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα στερηθεί οριστικά των υπηρεσιών της ξυπόλητης στρατιάς των Stagers. Επιδεικνύοντας χαρακτηριστική συνέπεια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ένα εργασιακό τετελεσμένο που προστατεύει μεν τους εργαζομένους του μέλλοντος από το κακό προηγούμενο της φτηνής περιστασιακής απασχόλησης για «απόκτηση εμπειρίας» αλλά στερεί την προοπτικής της τελικής αποκατάστασης σε όσους την έχουν ήδη αποκτήσει. Μία ολόκληρη πόλη, 40.000 άνθρωποι που έγιναν αντικείμενο εκλογικής «διαχείρισης», μένουν στα εργασιακά αζήτητα της όψιμης αποκατάστασης δικαιοσύνης, με μοναδικό παράσημο, το λιγοστό χρόνο της προϋπηρεσίας τους. Η υπόθεση θυμίζει την περίπτωση των Συμβασιούχων της παρθενικής περιόδου της Νέας Δημοκρατίας. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πάντως αντιμετώπισε το ενδεχόμενο προσφυγής των εργαζομένων στη δικαιοσύνη με χαρακτηριστική ψυχραιμία. «Κάθε έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα προσφυγής στα δικαστήρια για να υπερασπίσει το δίκιο του» είπε. Το μόνο που μπορεί να ευχηθεί κανείς είναι πως οι παρελθούσες καταστάσεις θα πάψουν να αφήνουν τα ραδιενεργά τους ανθρώπινα απόβλητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:43