search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17
MENU CLOSE

Μετρούν νεκρούς στη Γάζα- Τουλάχιστον 100 σοροί Παλαιστινίων ανασύρθηκαν από τα ερείπια κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας

26.07.2014 11:44
Μετρούν νεκρούς στη Γάζα- Τουλάχιστον 100 σοροί Παλαιστινίων ανασύρθηκαν από τα ερείπια κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας  - Media

Τουλάχιστον 100 σοροί Παλαιστινίων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας αφότου τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη εκεχειρία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, έχει ήδη ξεπεράσει τους 1000 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Τουλάχιστον 100 σοροί Παλαιστινίων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας αφότου τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, στις 8 Ιουλίου, έχει ήδη ξεπεράσει τους 1000 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Περίπου 6.000 είναι οι τραυματίες στη Γάζα από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησε η επιχείρηση και οι περισσότεροι από αυτούς είναι άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

Λίγο προτού τεθεί σε ισχύ η προσωρινή εκεχειρία, 18 Παλαιστίνιοι από την ίδια οικογένεια σκοτώθηκαν σήμερα στη νότια Λωρίδα της Γάζας από βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού. 

Από την πλευρά του Ισραήλ 35 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των μαχών, ενώ τρεις πολίτες έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που έχει εκτοξεύσει η Χαμάς εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Πρόκειται για τις βαρύτερες απώλειες του ισραηλινού στρατού μετά τον πόλεμο του 2006 εναντίον του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Οι συγκρούσεις στη Γάζα έχουν επιπτώσεις και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Στη διάρκεια της χθεσινής «ημέρας οργής», την οποία είχαν κηρύξει οι κυριότερες παλαιστινιακές οργανώσεις για να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή στρατιωτική επέμβαση στη Γάζα, τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

Το Ισραήλ είναι επίσης αντιμέτωπο με διεθνείς επικρίσεις για τις μεγάλες απώλειες ζωών αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και κυρίως παιδιών.

Η Unicef έκανε λόγο χθες Παρασκευή για «τουλάχιστον 192» παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την επέμβαση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Εξάλλου σύμφωνα με την UNRWA, 160.000 πρόσφυγες έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις της, δηλαδή το 10% το πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16