search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:26
MENU CLOSE

Παζάρι για την θέση του Αβραμόπουλου στην Κομισιόν

28.07.2014 08:37
Παζάρι για την θέση του Αβραμόπουλου στην Κομισιόν - Media

Ο επόμενος επίτροπος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ξεκίνησε το παζάρι για τη θέση που θα καταλάβει.

Ο επόμενος επίτροπος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.
 
Με μια λιτή ανακοίνωση και πολύ παρασκήνιο μπήκε τέλος στην ονοματολογία που είχε αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπο του νέου επιτρόπου καθώς είχαν ακουστεί τα ονόματα της Ντόρας Μπακογιάννη, του Κωστή Χατζηδάκη, του Δημήτρη Κούρκουλα, της Μαρίας Δαμανάκη και της Άννας Διαμαντοπούλου.
 
Η επιλογή Σαμαρά φαίνεται πως υπαγορεύτηκε από την ανάγκη διατήρησης εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών ισορροπιών, ενόψει μιας «καυτής» πολιτικά περιόδου όπου πολλοί αναμένουν κάλπες και σκληρές αντιπαραθέσεις με αφορμή ενδεχόμενα νέα μέτρα και της συζήτησης για το χρέος που πιθανώς να ξεκινήσει το φθινόπωρο.
 
Το χαρτοφυλάκιο
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στο χαρτοφυλάκιο των «Εσωτερικών Υποθέσεων» που περιλαμβάνει το φλέγον θέμα της μετανάστευσης.
 
Σημειωτέων, τη συγκεκριμένη θέση καταλαμβάνει, επί του παρόντος, η Σουηδή Σεσίλια Μάλμστρομ η οποία έχει καταφερθεί επανειλημμένα κατά τις Ελλάδας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις και γενικά για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μεταναστών.
 
Ωστόσο, ακόμη δεν θεωρείται σίγουρο ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση καθώς στις Βρυξέλες γίνεται μεγάλο παζάρι για τη σύνθεση του νέου κολεγίου των επιτρόπων.
 
Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πιθανότατα θα συναντηθεί με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ την επόμενη Δευτέρα, 4 Αυγούστου στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα.

Ο Δ. Αβραμόπουλος θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έως τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα αναλάβει επισήμως τα νέα του καθήκοντα στις Βρυξέλλες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:26