search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:51
MENU CLOSE

Πατατοκεφτέδες με σπανάκι και φέτα

29.07.2014 05:34
oldphotospatatokeftedes_spanaki1406612081.jpg

Στην ελληνική μαγειρική κουλτούρα, όποιος κεφτές δεν περιέχει κρέας, αποκαλείται ψευτοκεφτές. Παρά το ταπεινό τους όνομα, συνήθως είναι νοστιμότατοι, όπως αυτός που προτείνουμε.

Στην ελληνική μαγειρική κουλτούρα, όποιος κεφτές δεν περιέχει κρέας, αποκαλείται ψευτοκεφτές. Παρά το ταπεινό τους όνομα, συνήθως είναι νοστιμότατοι, όπως αυτός που προτείνουμε.
 
Μερίδες: 5
Μαγείρεμα: 1 ώρα
 
 
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
3 μεγάλες πατάτες,
1  ντομάτα, τριμμένη
2 αβγά
1φλιτζ. τσαγ. φέτα, θρυμματισμένη
Ψίχα από 2 φέτες ψωμί, μουσκεμένο και  στραγγισμένο
Αλάτι, Πιπέρι
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
 
Εκτέλεση:
 
Βάζετε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε, τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνετε με ένα πιρούνι.
 
Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και ζεματίζετε το σπανάκι για 3-4 λεπτά αν είναι καταψυγμένο (περισσότερο αν είναι φρέσκο) μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το στραγγίζετε καλά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
 
Αφού το στραγγίσετε καλά με τα χέρια, το χοντροκόβετε και το βάζετε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες. Ανακατεύετε το μίγμα καλά και προσθέτετε την ντομάτα –χωρίς τα πολλά ζουμιά της- , τα αβγά, τη φέτα, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε με τα χέρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
 
Ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο σε τηγάνι και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε μικρές ποσότητες από το μίγμα και πλάθετε, με λαδωμένα χέρια, μικρούς κεφτέδες. Τους αλευρώνετε, τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζετε σε δόσεις για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:50