23/02/2019 18:11:26

Πατατοκεφτέδες με σπανάκι και φέτα

Πατατοκεφτέδες με σπανάκι και φέτα - Media

Στην ελληνική μαγειρική κουλτούρα, όποιος κεφτές δεν περιέχει κρέας, αποκαλείται ψευτοκεφτές. Παρά το ταπεινό τους όνομα, συνήθως είναι νοστιμότατοι, όπως αυτός που προτείνουμε.
 
Μερίδες: 5
Μαγείρεμα: 1 ώρα
 
 
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
3 μεγάλες πατάτες,
1  ντομάτα, τριμμένη
2 αβγά
1φλιτζ. τσαγ. φέτα, θρυμματισμένη
Ψίχα από 2 φέτες ψωμί, μουσκεμένο και  στραγγισμένο
Αλάτι, Πιπέρι
Αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
 
Εκτέλεση:
 
Βάζετε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε, τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνετε με ένα πιρούνι.
 
Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και ζεματίζετε το σπανάκι για 3-4 λεπτά αν είναι καταψυγμένο (περισσότερο αν είναι φρέσκο) μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το στραγγίζετε καλά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
 
Αφού το στραγγίσετε καλά με τα χέρια, το χοντροκόβετε και το βάζετε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες. Ανακατεύετε το μίγμα καλά και προσθέτετε την ντομάτα –χωρίς τα πολλά ζουμιά της- , τα αβγά, τη φέτα, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε με τα χέρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
 
Ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο σε τηγάνι και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε μικρές ποσότητες από το μίγμα και πλάθετε, με λαδωμένα χέρια, μικρούς κεφτέδες. Τους αλευρώνετε, τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζετε σε δόσεις για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.