search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:03
MENU CLOSE

Σοκολατένιος κορμός Light

29.07.2014 05:36
oldphotoschocolate-cake1406612078.jpg

Χωρίς βούτυρο και αλεύρι, αυτός ο κορμός μπορεί να συνοδεύσει το δείπνο σας χωρίς να σας γεμίσει με τις… τύψεις των θερμίδων.

Χωρίς βούτυρο και αλεύρι, αυτός ο κορμός μπορεί να συνοδεύσει το δείπνο σας χωρίς να σας γεμίσει με τις… τύψεις των θερμίδων.
 
Μερίδες: 6-8
Ψήσιμο: 10΄
 
Υλικά
 
Για το κέικ
6 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
150 γρ. ζάχαρη καστανή
60 γρ. κακάο σε σκόνη
 
Για τη γέμιση
280ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 βανιλίννη
 
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη
 
Διαδικασία
 
Καλύψτε μία παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ βάλτε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε για λίγο ακόμα.
 
Σε άλλο μπολ βάλτε τα ασπράδια των αυγών και χτυπήστε τα με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε το μέσα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατέψτε. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς  για 10΄.
 
Βγάλτε το από το φούρνο και απλώστε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα φούρνου. Πασπαλίστε το με τη ζάχαρη άχνη. Με προσοχή αναποδογυρίστε το αντικολλητικό χαρτί με το ψημένο κέικ πάνω στη λαμαρίνα φούρνου και ξεκολλήστε το χαρτί με το οποίο το ψήσατε.
 
Φτιάξτε τη γέμιση. Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάλτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να ζεσταθεί. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε μέσα τη σοκολάτα και τη  βανίλια και ανακατέψτε με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε τη να κρυώσει.
Μοντάρετε το γλυκό. Απλώστε σε όλη την επιφάνεια του κέικ την κρέμα της γέμισης που έχετε φτιάξει και ρολάρετέ το προσεκτικά, χωρίς να τυλίξετε μαζί και το αντικολλητικό χαρτί (απλώς θα σας βοηθήσει στο ρολάρισμα). Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:03