search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:18
MENU CLOSE

Σοκολατένια τεμπελόπιτα με γιαούρτι

01.08.2014 21:00
oldphotospatsavouropita1406622115.jpg

Οι λεγόμενες πατσαβουρόπιτες, με χαρακτηριστικό τα σουρωμένα φύλλα, μπορούν να φτιαχτούν σε δεκάδες εκδοχές.

Οι λεγόμενες πατσαβουρόπιτες, με χαρακτηριστικό τα σουρωμένα φύλλα, μπορούν να φτιαχτούν σε δεκάδες εκδοχές. Πάντα όμως, το πορτοκάλι επιβάλλεται, για να τους δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα.
 
Μερίδες: 6
Ψήσιμο: 30΄
 
Υλικά

1 πακέτο φρέσκο φύλλο κρούστας
5 αυγά
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγ. καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
1 κ. σ. μπέικιν παουντερ
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
200 γρ.  κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200  γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σιρόπι
3 φλιτζ. τσαγ. νερό
2 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
 
Εκτέλεση :

Σε ένα ορθογώνιο ταψί στρώνετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα.

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν, το ξύσμα, τα κομμάτια σοκολάτας  και τέλος το γιαούρτι χτυπώντας με το μίξερ.       
 
Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς   για περίπου 30’.                    
 
Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα  υλικά για το σιρόπι για 5’ . Αφού το γλυκό χλιαρύνει, περιχύνετε το χλιαρό σιρόπι. Σερβίρετε μετά από λίγη ώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13