14/12/2019 10:51:19

Στο στόχαστρο του Λιμενικού οι σκαφάτοι

Στο στόχαστρο του Λιμενικού οι σκαφάτοι - Media

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησαν το Λιμενικό και η Οικονομική Αστυνομία σε σκάφη αναψυχής προκειμένου να εξακριβώσουν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε ελλιμενισμένα σκάφη, αλλά και σκάφη που βρίσκονταν εν πλω, για τη διαπίστωση παραβάσεων που σχετίζονται με τη φορολογική, ασφαλιστική και τελωνειακή νομοθεσία, ενώ διενεργήθηκε έλεγχος στα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα - πιστοποιητικά και στον εξοπλισμό ασφαλείας τους
 
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου με τη συνδρομή περιπολικού πλοιαρίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε σκάφη αναψυχής, τα οποία βρίσκονταν εν πλω ή ήταν ελλιμενισμένα σε νησιά των Κυκλάδων.
 
Οι έλεγχοι αφορούσαν και επικεντρώθηκαν κυρίως στη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την ανασφάλιστη εργασία, τις παράνομες ναυλώσεις, τον έλεγχο της πληρότητας ως προς τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά, καθώς και στον εξοπλισμό ασφαλείας των σκαφών.
 
Ως προς τα αποτελέσματα της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά δεκαέξι σκάφη αναψυχής και συγκεκριμένα τέσσερα επαγγελματικά, εννέα ερασιτεχνικά και τρία ταχύπλοα, διαπιστώθηκε παράβαση που αφορούσε σε ανασφάλιστη εργασία μέλους πληρώματος, ενώ για δύο ακόμα περιπτώσεις διενεργείται περαιτέρω έρευνα.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.