search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:38
MENU CLOSE

Η «Καρδερίνα» της Ταρτ «πετάει» για τις κινηματογραφικές αίθουσες

29.07.2014 12:30
Η «Καρδερίνα» της Ταρτ «πετάει» για τις κινηματογραφικές αίθουσες  - Media

Η Warner Bros και η Ratpac Entertainment κατάφεραν να αγοράσουν τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του βραβευμένου με Πούλιτζερ και μπεστ σέλερ βιβλίο της Ντόνα Ταρτ, «Η Καρδερίνα».

Η Warner Bros και η Ratpac Entertainment κατάφεραν να αγοράσουν τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του βραβευμένου με Πούλιτζερ και μπεστ σέλερ βιβλίο της Ντόνα Ταρτ, «Η Καρδερίνα».
 
Χθες, τελείωσαν οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση των δικαιωμάτων της κινηματογραφικής μεταφοράς της «Καρδερίνας», του βραβευμένου με βραβείο Πούλιτζερ και πιο πρόσφατου βιβλίου της Ντόνα Τάρτ, που παρέμεινε για 39 εβδομάδες στην λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times. Αυτό θα είναι το πρώτο βιβλίο της Αμερικανίδας συγγραφέως, που γίνεται ταινία, παρότι η Warner Bros έχει αποκτήσει τα δικαιώματα της «Μυστικής Ιστορίας».
 
Παραγωγοί της ταινίας θα είναι η Nina Jacobson και ο Brad Simpson της Color Force, μαζί με τον Brett Ratner της RatPac, ο οποίος υπογράφει τον πρόσφατο «Ηρακλή» με τον Dwayne Johnson.
 
Η «Καρδερίνα» αφηγείται την ιστορία του Θίο Ντέκερ, ενός 13χρονου αγοριού που χάνει τη μητέρα του μετά από μια βομβιστική επίθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης. Μόνος κι απροστάτευτος στην πόλη, τελικά θα βρει καταφύγιο στην οικογένεια ενός πλούσιου φίλου. Θαμπώνεται από το καινούριο του σπιτικό στη Park Ave., αγανακτεί με συμμαθητές που δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν, βασανίζεται από μια αβάσταχτη νοσταλγία για τη μητέρα του και, όσο περνάει ο καιρός, αγκιστρώνεται σε αυτό που διατηρεί πιο έντονη τη θύμησή της: ένα μικρό, ανεξήγητα σαγηνευτικό πίνακα, που τελικά παρασύρει τον Θίο στον υπόκοσμο και στην παρανομία…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:36