24/11/2017 11:06:46

Α. Λοβέρδος προς πανεπιστήμια: Βρείτε μόνοι σας χρηματοδότηση

Α. Λοβέρδος προς πανεπιστήμια: Βρείτε μόνοι σας χρηματοδότηση - Media
 
«Πρέπει τώρα να αναζητήσετε χρηματοδότηση για να καλύψετε τις ανάγκες σας», είπε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδους στους εκπροσώπους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας, απαντώντας στο ερώτημά τους, σχετικά με το «τι θα γίνει με την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων».
 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι η αντιπροσωπεία των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ τόνισε πως η μείωση στους προϋπολογισμούς των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων αγγίζει το 29% τα τελευταία χρόνια. 
 
Ο υπουργός Παιδείας, παράλληλα, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, πως θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο  και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συζητήσουν σχετικά με την απελευθέρωση της κρατική εποπτείας των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας των πανεπιστημίων. Ακόμη, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την πρόθεσή του τα μεταπτυχιακά προγράμματα να εγκρίνονται πλέον μόνο από τα ΑΕΙ και όχι από το υπουργείο.
 
Στη συνάντηση των δύο πλευρών έγινε αναφορά στο θέμα των αιωνίων φοιτητών, οι οποίοι διαγράφονται το ερχόμενο έτος, με τον υπουργό να τονίζει πως "αυτό δεν αλλάζει".
 
Σχετικά με το θέμα της απελευθέρωσης των μετεγγραφών των φοιτητών, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως ο νόμος και τα κριτήρια που έχουν οριστεί δεν αλλάζουν, καθώς έχει λάβει τη στήριξη του ελληνικού κοινοβουλίου.  Τόνισε ακόμη πως σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι μικρός ο αριθμός των φοιτητών που θα πάρουν μετεγγραφές, κάτι που όπως είπε δεν θα δημιουργήσει προβλήματα.
 
Όσον αφορά το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων, η αξιολόγηση των οργανισμών των 8 ΑΕΙ , από την ιδιωτική εταιρεία TEC, θα ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Παιδείας. 
 
Οι απολύσεις, που είναι στα...σκαριά, θα γίνουν κανονικά εφόσον από τη νέα αξιολόγηση δεν προκύψουν νέες θέσεις. Άλλωστε, ο γενικός γραμματεας του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιος Κυριαζής, είπε πως "οι θέσεις για όλα τα ιδρύματα έχουν ήδη προκηρυχθεί. Θα κάνουμε ό, τι μας πουν οι αξιολογητές".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.