search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:57
MENU CLOSE

Κινηματογραφικός Αύγουστος από τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης

29.07.2014 15:01
Κινηματογραφικός Αύγουστος από τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης   - Media

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας –Θράκης. διοργανώνει  προβολές -στον κινηματογράφο “Μακεδονικόν” (Φιλικής Εταιρείας 44) είκοσι ενός  ταινιών που επιλέχτηκαν για να συντροφεύσουν όσους παραμένουν στην πόλη. 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας –Θράκης. διοργανώνει  προβολές -στον κινηματογράφο “Μακεδονικόν” (Φιλικής Εταιρείας 44) είκοσι ενός  ταινιών που επιλέχτηκαν για να συντροφεύσουν όσους παραμένουν στην πόλη. Οι “Ιστορίες καλοκαιριού” όπως ονομάστηκε το πλήρες πρόγραμμα θα προβάλλονται κάθε βράδυ (δυο προβολές στις 9 και τις 11 μ.μ) με γενική είσοδο ανά προβολή 5 ευρώ και θα διαρκέσουν ως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι προβολές άρχισαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα και συνεχίζονται ως εξής:
-Αύριο Τετάρτη 30 και την Πέμπτη 31 Ιουλίου (συνολικά τέσσερις προβολές για κάθε ταινία στις 9 και τις 11 μ. μ. κάθε βράδυ): “ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ “ σε σκηνοθεσία του Ντέρεκ Σιανφράνς, με τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντες, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα.

-Ακολουθεί το τριήμερο 1-3 Αυγούστου (Παρασκευή έως και Κυριακή) η γνωστή ταινία του 1935 “ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ” , σε σκηνοθεσία του Σαμ Γουντ με τους Αδελφούς Μαρξ, τον Αλαν Τζόουνς, Μάρκαρετ Ντιμόντ κ.α..

-Το διήμερο 4 και 5 Αυγούστου (Δευτέρα και Τρίτη) η οθόνη μεταφέρεται το “CAFÉ DE FLORE” του Παρισιού προβάλλοντας την ομότιτλη ταινία του 2011 σε σκηνοθεσία του Ζαν Μαρκ Βαλέ με τους: Βανέσα Παραντί, Κέβιν Πάρεντ, Ελέν Φλοράν..

-Στις 6 και 7 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία “ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ” (De rouille et d'os) σε σκηνοθεσία: Ζακ Οντιάρ με τους Μάριον Κοτιγιάρ, Ματίας Σέναρτς, Αρμάν Βερντίρ.

-Βραβευμένη στο φεστιβάλ του Βερολίνου είναι η ταινία (του 2010) του Ρώσου Αλεξέι Ποπογκρέμσκι με τίτλο “ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ” (Kak ya provyol etim letom) που προβάλλεται στις 8,9,10 Αυγούστου. Με τους ηθοποιούς: Γκριγκόρι Ντομπρίγκιν και Σεργκέι Πουσκέπαλις..

-Αλλαγή κλίματος και περιβάλλοντος επιβάλλει το κλασσικό …αίνιγμα (Charade) “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ” -ταινία του 1963 σε σκηνοθεσία Στάνλει Ντόνεν με τους: Κάρι Γκραντ, Όντρεϊ Χέπμπορν, Ουόλτερ Ματάου, Τζέιμς Κόμπουρν που προβάλλεται στις 11 και 12 Αυγούστου.

-Στις 13 και 14/8 προβάλλεται η ταινία “RUMBA“ σε σκηνοθεσία του διδύμου των Ντόμινικ Άμπελ και Φιόνας Γκόρντον από την Αγγλία.

-Η  ταινία “DISCO” του 2008 του Φαμπιέν Οντενιέν  προβάλλεται το τριήμερο 15,16 και 17/8. Με τους: Φράνκ Ντιμπός, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

-Το πρώτο Όσκαρ για την νεαρή -στα 1953 οπότε γυρίστηκε η ταινία- Οντρει Χέρμπορν εξασφάλισε η ιστορική και 60χρονη πλέον ταινία του Γουίλιαμ Γουάιλερ “ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ”.

– 20 και 21/8  τη σκυτάλη παίρνει ένα άλλο μυθικό δίδυμο ,η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Πολ Νιούμαν,  στην ταινία του 1954 “Η Λυσσασμένη γάτα”, σε σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Μπρουκς σε σενάριο του Τενεσί Ουίλιαμς.

-“Γράψε λάθος”-μια ταινία για τον παράλογο ανταγωνισμό ανάμεσα σε πατέρα και γιο, σε σκηνοθεσία του Τζόσεφ Σένταρ με τους: Λιόρ Ασκενάζι, Σλόμο Μπαρ-Αμπά, Αλμά Ζακ, Γιουβάλ Σαρφ κ.α. ακολουθεί στις 22, 23 και 24 Αυγούστου ενώ στις 25 και 26 προβάλλουν “Γυμνοί στον Ήλιο” -στην ομότιτλη ταινία του Ρενέ Κλεμάν οι: Αλεν Ντελόν, Μαρί Λαφορέτ, Ρόμι Σνάιντερ…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:56