search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:46
MENU CLOSE

Κινητικότητα για νέα εκεχειρία στη Γάζα – Συνεχίζεται η σφαγή των Παλαιστινίων

29.07.2014 18:51
Κινητικότητα για νέα εκεχειρία στη Γάζα – Συνεχίζεται η σφαγή των Παλαιστινίων - Media

Το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να το βοηθήσουν να καταλήξει σε μια εκεχειρία με την Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Στο μεταξύ, μετά από νέες ισραηλινές επιθέσεις, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων αυξήθηκε στους 1.200.

 
Το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να το βοηθήσουν να καταλήξει σε μια εκεχειρία με την Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
 
Ο Κέρι επεσήμανε ότι συνομίλησε εκ νέου «το προηγούμενο βράδυ με τον πρωθυπουργό» του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος «αναφέρθηκε στην ιδέα και την πιθανότητα μιας εκεχειρίας».
 
Ο Νετανιάχου «επανέλαβε ότι θα δεχόταν μια εκεχειρία η οποία θα επέτρεπε στο Ισραήλ να προστατευθεί από τις σήραγγες» στη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός.
 
Συνεχίζεται η σφαγή
 
Τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τη δευτέρα από οβίδες του πυροβολικού του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
 
Τα 13 θύματα, όλοι τους πολίτες, σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον κατοικιών στην Τζαμπαλίγια, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα.
 
Επιπλέον ο ισραηλινός στρατός σκότωσε σήμερα 5 Παλαιστίνιους μαχητές σε μία σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών.
 

Πρωτοφανής ανθρωπιστική κρίση
 
Τουλάχιστον 239 παιδιά -157 αγόρια και 82 κορίτσια- ηλικίας μεταξύ 3 μηνών και 17 ετών έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπολύει βομβαρδισμούς και το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η UNICEF.
 
Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 166 παιδιά ηλικίας 12 ετών ή μικρότερα, ανέφερε η οργάνωση.
 
Τα στοιχεία αυτά είχαν συγκεντρωθεί έως τις 06:00 της Δευτέρας. Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τονίζει ότι δε μπορεί να επαληθεύσει τις πληροφορίες για τον θάνατο, σήμερα, άλλων 10 παιδιών.
 
Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 6 παιδιά από το Ισραήλ -3 αγόρια και 3 κορίτσια, το μικρότερο εκ των οποίων είναι ένα βρέφος 3 μηνών- έχουν τραυματιστεί από ρουκέτες και επιθέσεις με όλμους από τη Γάζα.
 
Επιπλέον ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι περισσότεροι από 200.000 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας φιλοξενούνται στις 85 εγκαταστάσεις του οργανισμού.
 
Ο εκπρόσωπος τύπου Κρις Γκάνες περιέγραψε εξάλλου την αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων ανθρώπων -περίπου 30.000 μετά την παραβίαση της εκεχειρίας- κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο κύμα».
 
Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ ισοδυναμεί τώρα με το 10% και πλέον του πληθυσμού του παλαιστινιακού θύλακα.
 
Στις 22 μέρες που μετρούν οι ισραηλινές επιθέσεις, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.200
 Παλαιστίνιοι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 7.000.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39