search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:02
MENU CLOSE

«Όχι» σε selfies με… τίγρεις λέει φιλοζωική οργάνωση

30.07.2014 09:34
«Όχι» σε selfies με… τίγρεις λέει φιλοζωική οργάνωση - Media

Οι τουρίστες που επιμένουν να βγάζουν φωτογραφίες μαζί με τίγρεις και άλλα προστατευόμενα άγρια ζώα προκαλούν αρνητικές συνέπειες σε αυτά, σύμφωνα με ιθύνοντες της οργάνωσης προστασίας άγριων ζώων «Care for the Wild».

Οι τουρίστες που επιμένουν να βγάζουν φωτογραφίες μαζί με τίγρεις και άλλα προστατευόμενα άγρια ζώα προκαλούν αρνητικές συνέπειες σε αυτά, σύμφωνα με ιθύνοντες της οργάνωσης προστασίας άγριων ζώων «Care for the Wild».
 
Η έκκληση του οργανισμού έρχεται τη στιγμή που τέτοιου είδους φωτογραφίες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ συνέπεσε και με την παγκόσμια ημέρα τίγρεων. Οι ιθύνοντες της οργάνωσης έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες τους αρχικά στην Ταϊλάνδη αλλά απευθύνονται και στον υπόλοιπο κόσμο.
 
Σύμφωνα με την Care for the Wild, κοντινές φωτογραφίες με άγρια ζώα για τουριστικούς λόγους είναι διαδεδομένες στη νοτιοανατολική Ασία, στο Μεξικό, σε μέρη της Ευρώπης και στο Μαρόκο, ακόμα και σε επίσημα καταφύγια ζώων, ενώ στη Ν. Αφρική είναι αρκετοί τουρίστες που βγάζουν φωτογραφίες με μικρά λιοντάρια.
 
Πέρα από την επικίνδυνη έκθεση των ζώων, οι φωτογραφίες θέτουν σε κίνδυνο και τους ίδιους τους τουρίστες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οργανισμού, μόνο σε ένα δημοφιλη τουριστικό προορισμό στην Ταϊλάνδη, το Ναό των Τίγρεων στο Kanchanaburi, καταγράφονται έως και 60 επιθέσεις σε τουρίστες και εθελοντές το χρόνο.
 
Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Care for the Wild δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θα σκεφτεί αμέσως ότι αντιδρούμε υπερβολικά ή ότι προσπαθούμε να χαλάσουμε τη διασκέδασή του. Όμως η αλήθεια είναι ότι μία γρήγορη φωτογραφία για εσάς μπορεί να σημαίνει μακροχρόνια ταλαιπωρία σε ένα ζώο που θα υποφέρει. Εάν χρειάζεστε οπωσδήποτε αυτή τη φωτογραφία στο Facebook αυτό το καλοκαίρι, τότε σας προκαλώ να κάνετε κάποια πράγματα πιο πριν – ελέγξτε ότι το ζώο έχει ακόμα δόντια και νύχια, ελέγξτε τις συνθήκες στις οποίες ζει και κοιμάται, ελέγξτε για χτυπήματα στο σώμα του και τέλος ελέγξτε πού θα καταλήξει όταν δε θα είναι πια αρκετά χαριτωμένο για αυτές τις φωτογραφίες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:02