search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27
MENU CLOSE

Κλείνουν σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες στη Λιβερία λόγω του ιού Έμπολα

31.07.2014 07:08
Κλείνουν σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες στη Λιβερία λόγω του ιού Έμπολα - Media

Η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας ενώ έθεσε σε υποχρεωτική άδεια πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο των μέτρων που προσπαθεί να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της επιδημίας του ιού Έμπολα,

Η πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας ενώ έθεσε σε υποχρεωτική άδεια πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, στο πλαίσιο των μέτρων που προσπαθεί να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της επιδημίας του ιού Έμπολα, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους τουλάχιστον 130 άνθρωποι. Η Σίρλιφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει 5 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ενισχυθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, στόχος του οποίου είναι ο περιορισμός του ιού.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι καμία υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή ώστε όλες οι δημόσιες εγκαταστάσεις να «απολυμανθούν», είπε. 
Το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο αποτέφρωσης των θυμάτων του ιού Έμπολα για την αποφυγή «επαφής με τους νεκρούς» και τη μόλυνση του νερού.
 
Στη χώρα η κατάσταση είναι τραγική, με πτώματα να βρίσκονται εγκαταλελειμμένα καθώς οι Αρχές πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού.Μάρτυρες ανέφεραν ότι πτώματα επιπλέουν σε ποταμούς ή έχουν εγκαταλειφθεί σε σπίτια, καθώς οι κάτοικοι φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τους νεκρούς αφού ενδέχεται να μολυνθούν από τον ιό Έμπολα.
 
Δύο εθελοντές της αμερικανικής οργάνωσης Σώμα Ειρήνης (Peace Corps) απομονώθηκαν και τέθηκαν υπό παρακολούθηση αφού και οι δύο είχαν εκτεθεί σε έναν ασθενή ο οποίος αργότερα πέθανε από τον ιό.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27