search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:42
MENU CLOSE

Νέα Μάκρη: Επανατοποθετήθηκε η ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα

31.07.2014 13:42

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες, που προκλήθηκαν από την απεγκατάσταση της ράμπας για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ο Δήμος Μαραθώνα την επανατοποθέτησε στην παραλία της Νέας Μάκρης το πρωί της Τετάρτης.

 
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες, που προκλήθηκαν από την απεγκατάσταση της ράμπας για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ο Δήμος Μαραθώνα την επανατοποθέτησε στην παραλία της Νέας Μάκρης το πρωί της Τετάρτης.
 
Η ράμπα είχε απομακρυνθεί στα μέσα Ιουλίου ύστερα από εντολή του λιμενικού, το οποίο επικαλούμενο καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, σταμάτησε την διαδικασία τοποθέτησης.


 

Συνολικά 30 τέτοιου είδους μηχανήματα λειτουργούν σε διάφορες παραλίες της Ελλάδας. Το ειδικό κάθισμα κινείται μέσω ηλεκτροκίνητου μηχανισμού πάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο – ράμπα και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα χωρίς βοήθεια άλλου ατόμου και , χωρίς να καταστρέφουν το προσωπικό τους αμαξίδιο.
 

Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο, όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση στην ακτή και καταλήγει μέσα στην θάλασσα και έχει πλήρη αυτονομία στην τροφοδοσία από φωτοβολταϊκά στοιχεία και μπαταρία μολύβδου. Επίσης ο χαρακτήρας του δεν είναι μόνιμος και φέρει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας που εξασφαλίζουν τη συνεχή λειτουργία του και την προστασία των χρηστών, καθώς και φωτεινή νυχτερινή σήμανση και πλωτήρες μέσα στην θάλασσα για την προστασία των άλλων λουομένων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:41