search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:22
MENU CLOSE

Ο Γιώργος ανασύρει τον Αντρέα, και η Μαργαρίτα με βιβλίο τον «θάβει»…

02.08.2014 21:00
oldphotossel71406885779.jpg

Η επιστροφή του ΓΑΠ και η δυναστεία των Παπανδρέου

Η επιστροφή του ΓΑΠ και η δυναστεία των Παπανδρέου

«Όταν βλέπεις τον Γιώργο να αρχίζει να προβληματίζεται για την τύχη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρώτος διέσυρε επί πολλά χρόνια, και να προσπαθεί να αγγίξει τα αντανακλαστικά των πάλαι ποτέ οπαδών του ΠΑΣΟΚ, ενθυμούμενος τον Αντρέα, τότε φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Αισθάνεται απειλούμενος και προσπαθεί να περάσει στην αντεπίθεση».

Με αυτά τα λόγια σχολίαζε παλαιό στέλεχος του Κινήματος τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου να προετοιμάσει την επιστροφή του στην εσωτερική πολιτική σκηνή με σειρά εκδηλώσεων και ημερίδων από τις αρχές Σεπτεμβρίου για την επέτειο των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου στις 3 Σεπτέμβρη του 1974.

Κοντεύουν να συμπληρωθούν 3 χρόνια από την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία για να αναλάβει η κυβέρνηση Παπαδήμου και από τότε είναι η πρώτη φορά που ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε να προσεγγίζει και πάλι το Κίνημα, απευθυνόμενος κυρίως στους λεγόμενους «ανδρεϊκούς». Βλέπουμε να ανασύρεται τώρα ακόμη και ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον οποίο παλαιότερα δεν είχε καν υπερασπιστεί στις επιθέσεις που δεχόταν, ακόμη και μετά τον θάνατό του, όχι μόνο από αντιπάλους, αλλά και από πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ («κηπουρούς», εκσυγχρονιστές, νεοφώτιστους και άλλες «πράσινες» φυλές).

Επιχειρεί επάνοδο

Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, άρχισε να ασχολείται πιο ενεργά με την εσωτερική πολιτική σκηνή και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στο «παπανδρεϊκό στρατόπεδο» από το κύμα επιθέσεων εναντίον του Γιώργου, της οικογένειας Παπανδρέου αλλά και της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον ΓΑΠ.

Οι υποθέσεις ΕΛΣΤΑΤ, Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο λόγω «λίστας Λαγκάρντ», τα χρέη της Σοφίας Παπανδρέου εντάσσονται από την οικογένεια Παπανδρέου σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποδόμησης και απαξίωσης του ίδιου λόγω ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων την προσεχή περίοδο. Είναι μια συνταγή που ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εφαρμόσει και παλαιότερα με επιτυχία – όπως το 2007 στην αναμέτρησή του με τον Βενιζέλο –, ότι δηλαδή τα διαπλεκόμενα συμφέροντα δημιουργούν αυτό το κλίμα, για να τον εξουδετερώσουν πολιτικά!!!

Όλοι λοιπόν αναμένουν το comeback του Γιώργου, αφού είναι σαφές ότι αυτός είναι ο στόχος του, παρά τα όσα λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, σε συναντήσεις που έχει είτε με μέλη του κόμματος είτε με στελέχη, ότι δηλαδή «δεν έχει καμιά πρόθεση να επανέλθει με πρωταγωνιστικό ρόλο ή να προβεί στη δημιουργία νέου κόμματος».

Πού βρίσκεται η οικογένεια Παπανδρέου

Και ενώ ο Γιώργος επιχειρεί το comeback, με τη δημοτικότητά του να βρίσκεται στο ναδίρ, η οικογένεια Παπανδρέου, η οποία πάντοτε αποτελούσε το στήριγμα του Γιώργου, φαίνεται να έχει προβλήματα στο να ακολουθήσει τον δρόμο της επανόδου του πρωτότοκου τέως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι κάποια από τα μέλη της ακολουθούν αποκλίνουσα πορεία, και μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς κόντρα στους στόχους που έχει βάλει ο Γιώργος αυτήν την περίοδο. Για να είμαστε πιο ακριβείς, λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Η Μαργαρίτα με βιβλίο κατά Ανδρέα

Την ώρα που ο Γιώργος ανασύρει τον Αντρέα προκειμένου να κεντρίσει τα «παπανδρεϊκά» αντανακλαστικά των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, η Μαργαρίτα προαναγγέλλει την έκδοση βιβλίου που αφορά τα παρασκήνια του διαζυγίου της με τον Ανδρέα Παπανδρέου και κατ’ επέκταση και του δεσμού του με τη Δήμητρα Λιάνη, βάζοντας εκ των πραγμάτων εμπόδια στην προσπάθεια του Γιώργου, αφού είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ένα τέτοιο βιβλίο θα τροφοδοτήσει τα ΜΜΕ, «θάβοντας» τον ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μέσα από κουτσομπολιά και γαργαλιστικές λεπτομέρειες εκείνης της περιόδου. Στο βιβλίο αυτό καταγράφει τα πάντα: πώς οδηγήθηκε στο διαζύγιο, πώς μπήκε στη ζωή του Ανδρέα η Δήμητρα, πόσο επηρέασε τη ζωή της, τι της είπε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, πώς αντέδρασαν τότε τα στελέχη του κόμματος, πώς στάθηκαν δίπλα της τα μέλη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας και πολλά άλλα, που θα δημιουργήσουν πάταγο, καθώς η Μαργαρίτα, όπως λέγεται, αναφέρεται σε πρόσωπα.

Η Σοφία και η εφορία

Καιρό τώρα, φαίνεται οι σχέσεις της Σοφίας Παπανδρέου με την υπόλοιπη οικογένεια να μην είναι στο καλύτερο επίπεδο. Το τελευταίο δημοσίευμα για τα χρέη της Σοφίας στην εφορία, που ανέρχονται στις 500.000 ευρώ και αφορούν τις μεζονέτες που έχει στην ιδιοκτησία της στο Καστρί, αποτελούν ένα αγκάθι για την οικογένεια και ειδικά για τον Γιώργο αυτήν την περίοδο που ο κόσμος στενάζει κάτω από τη φορολογική λαίλαπα που έχει εξαπολυθεί σε εφαρμογή των μνημονίων. Παρά τη δήλωση της Σοφίας ότι, πράγματι, «υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο», καθώς και ότι «ένα μέρος αυτών έχει ρυθμιστεί από πέρσι και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά» ενώ ένα άλλο μέρος «προέκυψε παράλληλα και οδεύει προς ρύθμιση, προκειμένου να πληρωθεί», οι εντυπώσεις έχουν μείνει, ειδικά καθώς ο Γιώργος ήταν και είναι θιασώτης της σκληρής αυτής πολιτικής που πνίγει κυρίως τα χαμηλά στρώματα στη χώρα, που καλούνται να πληρώσουν πλέον με τη δαμόκλειο σπάθη της κατάσχεσης του μισθού ή της σύνταξης.

Ο Αντρίκος και ο Νίκος κοντά στον Γιώργο

Τα αδέλφια του πρώην πρωθυπουργού Αντρίκος και Νίκος φαίνεται να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιώργο Παπανδρέου για τα πολιτικά ζητήματα που τον απασχολούν και να ασχολούνται πιο ενεργά με τον Ίδρυμα Παπανδρέου, μέσα από το οποίο θα πρέπει να πούμε οργανώνονται όλες οι πολιτικές παρουσίες του Γιώργου εκτός και εντός Ελλάδας, όπως το τελευταίο Συμπόσιο της Σύμης, που έγινε πριν από λίγες μέρες στις Σπέτσες. H παρουσία του Αντρίκου, που ασχολείται και με τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, είναι πιο διακριτική, όπως ήταν πάντα, και από κοντά ο Νίκος Παπανδρέου που είναι ο συγγραφέας πολλών πολιτικών κειμένων και βέβαια πιο φανατικός υποστηρικτής του Γιώργου, αν κρίνουμε από τη δημόσια «έκρηξή» του πριν από λίγες μέρες. Είναι βέβαιο ότι και οι δύο βοηθάνε, κυρίως στις διεθνείς επαφές του Γιώργου, παρακολουθούν – όπως και ο Γιώργος – τις διεθνείς εξελίξεις, εισηγούνται προτάσεις και βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι εκείνοι – για να μην πούμε οι μόνοι – που αυτήν την περίοδο συζητάνε με τον πρώην πρωθυπουργό τα επόμενα βήματά του και χαράσσουν μαζί του τη στρατηγική που θα ακολουθήσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:22