search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:56
MENU CLOSE

Στη φυλακή ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου

01.08.2014 11:21
Στη φυλακή ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου - Media

Στις φυλακές της Χίου οδηγήθηκε, τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου Δημήτρης Μπουντούρης.
 

Στις φυλακές της Χίου οδηγήθηκε, τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου Δημήτρης Μπουντούρης.
 
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής» ο Δημήτρης Μπουντούρης βρισκόταν από το 2010 σε αργία εξαιτίας κυκλώματος γύρω από τα αυθαίρετα στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής της Πολεοδομίας Σύρου, μαζί με τον υποδιευθυντή ο οποίος αναμένεται εντός του μήνα να κληθεί από τον ανακριτή, την περίοδο 2005-2009 δεν εισέπραξαν – με το αζημίωτο –  πρόστιμα που αγγίζουν το ποσό των 20 εκατ. Ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις στις Κυκλάδες. Παράλληλα οι δικοί τους λογαριασμοί εμφανίζονταν ιδιαιτέρως «φουσκωμένοι» από καταθέσεις που προέρχονταν από μηχανικούς, τεχνικούς, ξενοδόχους και γενικότερα επιχειρηματίες στη Σύρο αλλά και στο δήμο Μυκόνου.
 
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στην Πολεοδομία Σύρου λειτουργούσαν κατά κάποιο τρόπο δύο παράλληλα συστήματα με τους νεότερους υπαλλήλους στην Πολεοδομία να αποτελούν κατά κάποιο τρόπο τη «βιτρίνα» του συστήματος διεκπεραιώνοντας τις πιο ασήμαντες υποθέσεις και τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή να έχουν ουσιαστικά το δικό τους πελατολόγιο που λειτουργούσε αυτόνομα.
 
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, για την υπόθεση είχαν κατηγορηθεί ο πρώην διευθυντής Δημήτρης Μπουντούρης, ο πρώην υποδιευθυντής Κυριάκος Δικτυόπουλος, ο πρώην νομάρχης Κυκλάδων και ο πρώην αντινομάρχης επί πολεοδομικών. Σε βάρος των τεσσάρων είχαν ασκηθεί το 2010 διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στους δύο πρώτους είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Οι κατηγορίες που διερευνούσαν οι αρχές ήταν δύο: 1. Απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο της Πολεοδομίας (καθώς παρέλειψαν να αποστείλουν στις εφορίες 20 εκατ. ευρώ προστίμων για είσπραξη) και η απλή συνέργεια στους δύο αιρετούς.Και οι τέσσερις στη συνέχεια απαλλάχτηκαν από αυτή την κατηγορία. 2. Παθητική δωροδοκία και «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος για διευθυντή και υποδιευθυντή (καθώς διακινήθηκαν ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά από τους συνολικά 41 προσωπικούς λογαριασμούς τους). Τον επόμενο χρόνο (Νοέμβριος 2011), με εντολή του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, είχε οριστεί εφέτης ανακριτής για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:54