search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:11
MENU CLOSE

Στοιχεία-σοκ από την Unicef – Σχεδόν 300 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας

02.08.2014 14:20
Στοιχεία-σοκ από την Unicef - Σχεδόν 300 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας - Media

Τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με την Unicef. Από αυτά τα 187 είναι αγόρια και τα 109 κορίτσια, ενώ τουλάχιστον 203 παιδιά ήταν μικρότερα των 12 ετών.

Τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στις 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε το Σάββατο η Unicef.
 
«Τα παιδιά είναι το 30% των άμαχων θυμάτων», εκτίμησε η Unicef, ο απολογισμός της οποίας βασίζεται στον αριθμό των νεκρών που η οργάνωση αυτή του ΟΗΕ έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει, ο οποίος όμως κινδυνεύει να αυξηθεί.
 
«Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες ενδέχεται να αυξηθεί αφού γίνουν κάποιες επιβεβαιώσεις», επεσήμανε η Unicef, η οποία διευκρίνισε ότι τα στοιχεία της είναι προσωρινά και επιβεβαιώνονται «στο μέτρο που είναι δυνατό στην τρέχουσα κατάσταση».
 
Όμως ήδη «από τις 8 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου έχουν καταγραφεί οι θάνατοι 296 παλαιστίνιων παιδιών» εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτά τα 187 είναι αγόρια και τα 109 κορίτσια, ενώ τουλάχιστον 203 παιδιά ήταν μικρότερα των 12 ετών.
 
Περισσότεροι από 1.600 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:07