23/01/2020 16:38:24

Η κυβέρνηση δίνει «τα πάντα όλα» στους εκδότες

Η κυβέρνηση δίνει «τα πάντα όλα» στους εκδότες - Media

Μέσα σε ένα βράδυ και σε μόλις 22 σελίδες μιας τροπολογίας, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση «σπέρνει» δομικές αλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ, ανοίγοντας «πεδίο δόξης λαμπρό» στους μεγαλοεκδότες να... «θερίσουν» κατά βούληση ότι έχει απομείνει στα Μέσα Ενημέρωσης.
 
Η 22σέλιδη τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή (1/8) το βράδυ στο νομοσχέδιο για τη κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ δυο ογκολογικών νοσοκομείων(!) και ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την συγχώνευση ΔΟΛ και Πήγασου. Ακόμη, ανάβει το «πράσινο φως» για τσουνάμι απολύσεων και για εργαζομένους-σκλάβους στα ΜΜΕ, παρατείνει επ’ αόριστον προσωρινό καθεστώς νομιμότητας των ιδιωτικών καναλιών ενώ αλλάζει τη διαδικασία είσπραξης του αγγελιόσημου.
 
Την... πρεμούρα που έπιασε την κυβέρνηση να τα δώσει όλα στους μεγαλοεκδότες μέσα σε ένα βράδυ «καρφώνει» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που στην προβλεπόμενη έκθεση του καταλήγει ως εξής:
 
«Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και της εκτίμησης των οικονομικών αποτελεσμάτων».  
 
Όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες, με τη τροπολογία η κυβέρνηση αλλάζει τη νομοθεσία για:

-συγχωνεύσεις, κάθετες και οριζόντιες επιτρέποντας τις συνέργειες
- την χρησιμοποίηση προσωπικού από συνδεδεμένες επιχειρήσεις στους ομίλους ΜΜΕ και το συνυπολογισμό του ελάχιστου προσωπικού για όλες τις κοινές εταιρείες των ιδιοκτητών
-την κατάργηση ορίων δεσπόζουσας θέσης ενημερωτικών Μέσων αν το θελήσουν όπως και την απόκτηση μη ενημερωτικών Μέσων
-την κατάργηση των επιστροφών στη διαφήμιση με τους ομίλους να καθορίζουν όπως θέλουν την πολιτική αυτή
-την απαλλαγή από το αγγελιόσημο των διαφημίσεων για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση
-Την παράταση του προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης χωρίς όριο και των ραδιοφωνικών επίσης
-Την κατάργηση των ορίων στις χαρακτηριζόμενες ως διαφημίσεις αυτοπροβολής των ΜΜΕ

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.