search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:29
MENU CLOSE

«Καίει» την ΕΠΟ ο Σάντος

02.08.2014 17:54
«Καίει» την ΕΠΟ ο Σάντος - Media

Η βαριά τιμωρία των 8 αγωνιστικών και των 20.000 ελβετικών φράγκων που επιβλήθηκε στον Φερνάντο Σάντος, προκάλεσε τα έντονα παράπονα του Πορτογάλου τεχνικού. Ο Σάντος καταλογίζει στην ΕΠΟ έλλειψη ενημέρωσης προς το πρόσωπο του προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή. Κάτι που ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα ο πρωην ομοσπονδιακός προπονητής να μάθει απευθείας την βαριά τιμωρία του.

Η βαριά τιμωρία των 8 αγωνιστικών και των 20.000 ελβετικών φράγκων που επιβλήθηκε στον Φερνάντο Σάντος, προκάλεσε τα έντονα παράπονα του Πορτογάλου τεχνικού.
 
Ο λόγος δεν είναι άλλος από την έλλειψη ενημέρωσης από την ΕΠΟ στον πρώην πλέον Ομοσπονδιακό τεχνικό, προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή. Κάτι που ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα ο έμπειρος προπονητής να μάθει απευθείας την βαριά τιμωρία του.
 
Έτσι, με συνέντευξη που παραχώρησε στην «A' Bola» «κάρφωσε» την ΕΠΟ, λέγοντας: «Η ελληνική ομοσπονδία ενημερώθηκε, για να παρουσιάσει την υπεράσπισή μας στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας που κινήθηκε εναντίον μου. Ήταν υποχρεωμένη υπό το καθεστώς του πειθαρχικού κώδικα της FIFA να μου κοινοποιήσει αυτή την ενημέρωση για να παρουσιάσω την υπερασπιστική μου γραμμή. Δεν έλαβα όμως καμία ειδοποίηση από την Ομοσπονδία και ενημερώθηκα μετά από την τελική απόφαση.
Τώρα που έχω αποβληθεί για 8 παιχνίδια, ξέρω ότι η υπεράσπισή μου θα έπρεπε να έχει καταγραφεί και να παραδοθεί στην FIFA μέχρι τις 9 Ιουλίου. Αλλά πως να μπορέσω να την προετοιμάσω από τη στιγμή που δεν ενημερώθηκα για την λήξη της προθεσμίας. Πέρα από αυτό θα ήθελε να ξεκαθαρίσω την θέση για πρακτικούς λόγους. Αυτή η απίστευτη ποινή με τα 8 παιχνίδια δεν έχει κάποιο αντίκτυπο πάνω μου, καθώς αφορά μόνο παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πιστεύω ότι αν καταθέσω έφεση θα σβηστεί», τόνισε αρχικά.
 
Όσο για το τι έγινε, επεσήμανε: «Μετά τα 90 λεπτά, αλλά και την παράταση ήμουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να δώσω οδηγίες στους παίκτες μου, ο διαιτητής μου είπε ότι δεν μπορώ να είμαι εκεί και πως πρέπει να βγω εκτός. Του έδειξα το τί γινόταν στην αντίπαλη ομάδα και τον ρώτησα γιατί ο προπονητής της Κόστα Ρίκα μπορεί να το κάνει και εγώ δεν μπορώ. Είναι ο κανονισμός μου απάντησε. “Μα γιατί, γιατί; Δεν είναι δίκαιο. Γιατί, γιατί;” έλεγα. Δεν συνέβη κάτι παραπάνω, απλά αυτό. Στη συνέχεια που έδειξε την φυσούνα και μου έδειξε ότι με αποβάλει».
 
Μάλιστα, στη συνέχεια αποκάλυψε πως μέσω του Σοφοκλή Πιλάβιου θα καταθέσει ένσταση, ενώ ολοκληρώνοντας σύγκρινε την περίπτωσή του με αυτή του Λουίς Σουάρες: «8 παιχνίδια; Μα, 9 έφαγε ο Σουάρες. Αυτή η τιμωρία δεν έχει κανένα νόημα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με διαιτητή. Δεν θέλω να μείνει η εικόνα ενός ανθρώπου που είναι απείθαρχος, κάτι που δεν είμαι».

Πηγή: gazzetta.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:29