search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26
MENU CLOSE

Τραγικό κι απάνθρωπο: 392 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα

04.08.2014 18:43
Τραγικό κι απάνθρωπο: 392 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα - Media

«Οι θάνατοι παιδιών αγγίζουν το ποσοστό 30% των νεκρών», δήλωσε εκπρόσωπος της UNICEF, προσθέτοντας πως ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, ενώ συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα θύματα τα περισσότερα είναι ηλικίας κάτω των 12 ετών.

 
Σύμφωνα με την UNICEF τουλάχιστον 392 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη λωρίδα της Γάζας από το ανηλεές σφυροκόπημα των ισραηλινών δυνάμεων από τη στιγμή που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στις 8 Ιουλίου.
 
«Οι θάνατοι παιδιών αγγίζουν το ποσοστό 30% των νεκρών», δήλωσε εκπρόσωπος της UNICEF, προσθέτοντας πως ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, ενώ συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα είναι ηλικίας κάτω των 12 ετών.
 
Όλα αυτά, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποστηρίζει ότι η επέμβαση θα συνεχίσει ακόμα και αν καταστραφούν όλα τα τούνελ της Χαμάς και προειδοποιεί ότι η Χαμάς θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την επανέναρξη της επιχείρησης μετά τη λήξη της επτάωρης εκεχειρίας, στη Λωρίδα της Γάζας. «Ξεκινούμε και πάλι την επιχείρηση και τις αεροπορικές επιδρομές, κατά των εγκαταστάσεων των τρομοκρατών στη Γάζα», δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.
 
Στο μεταξύ, υπάρχουν αναφορές ότι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον συνεργείου του πρακτορείου ειδήσεων «Anadolu». Όπως μεταδίδει το CNN-Türk από τη Λωρίδα της Γάζας, το περιστατικό σημειώθηκε μετά την κήρυξη της κατάπαυσης του πυρός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι ο εικονολήπτης Μετίν Γιουκσέλ Καγιά.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21