search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:27
MENU CLOSE

Δεύτερη ημέρα εκεχειρίας στη Γάζα

06.08.2014 07:36
Δεύτερη ημέρα εκεχειρίας στη Γάζα - Media

Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ το πρωί της Τρίτης και έχει διάρκεια 72 ωρών. Όλες οι προηγούμενες εκεχειρίες που αναγγέλθηκαν από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης παραβιάσθηκαν. Διπλωματικός «μαραθώνιος» στην Αίγυπτο. Μέχρι στιγμής, 1.875 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 430 παιδιά και έφηβοι και 243 γυναίκες σκοτώθηκαν από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων.

Τα όπλα έχουν σιγήσει στην Λωρίδα της Γάζας σήμερα, δεύτερη ημέρα της τριήμερης εκεχειρίας την οποία Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα επιχειρήσουν να επεκτείνουν κατά τη διάρκεια συνομιλιών στο Κάιρο.
 
Επωφελούμενες της κατάπαυσης του πυρός οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής κατόρθωσαν να φθάσουν μέχρι τις αποκλεισμένες από τις εχθροπραξίες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, ανασύροντας περισσότερους νεκρούς από τα ερείπια, γεγονός που επιβαρύνει τον ήδη εξαιρετικά βαρύ απολογισμό.
 
Η εκεχειρία, η οποία είναι προϊόν αιγυπτιακής και αμερικανικής διαμεσολάβησης, ετέθη σε ισχύ χθες το πρωί και έχει διάρκεια 72 ωρών. Η ισραηλινή αντιπροσωπεία έφθασε χθες το βράδυ στο Κάιρο, ενώ οι εκπρόσωποι της Χαμάς, του Ισλαμικού Τζιχάντ και της Φάταχ στη Λωρίδα της Γάζας προστέθηκαν στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία που ήταν ήδη παρούσα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Όλες οι προηγούμενες εκεχειρίες που αναγγέλθηκαν από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στις 8 Ιουλίου παραβιάσθηκαν.
 
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 1.875 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 430 παιδιά και έφηβοι και 243 γυναίκες σκοτώθηκαν από την έναρξη των εχθροπραξιών. Από την ισραηλινή πλευρά ο απολογισμός είναι 64 νεκροί στρατιώτες και 3 πολίτες.
 
Με αυτοκίνητα και κάρα χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιστρέφουν στις βομβαρδισμένες περιοχές για να δουν εάν τα σπίτια τους έμειναν όρθια.
Στην περιοχή του Μπέιτ Χανούν, ο Ραφάτ αλ-Μάσρι, πατέρας πέντε παιδιών δεν βρήκε παρά ερείπια. «Δούλεψα σαράντα χρόνια για το σπίτι αυτό. Καταστράφηκε τελείως. Δεν έμεινε τίποτε».
 
Ο πόλεμος προκάλεσε καταστροφές ύψους 4 έως 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ βαρύτερος, σύμφωνα με τον παλαιστίνιο υφυπουργό Οικονομία Ταϊσίρ Αμρο.
 
Εξάλλου, η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη εδώ και έναν μήνα στη Δυτική Όχθη του Παλαιστίνιου Χοσάμ Καουάσμεχ, ο οποίος παρουσιάσθηκε ως ο εγκέφαλος της απαγωγής και της δολοφονίας των τριών νεαρών Ισραηλινών τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός που πυροδότησε τον κύκλο της βίας που οδήγησε στην έναρξη της ισραηλινής επίθεσης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:26