search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:46
MENU CLOSE

Το άρθρο 221 πρέπει να αποσυρθεί δηλώνει ο Τσίπρας – Δυναμική παρουσία ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

06.08.2014 10:49
Το άρθρο 221 πρέπει να αποσυρθεί δηλώνει ο Τσίπρας – Δυναμική παρουσία ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή - Media

«Το άρθρο 221 πρέπει να αποσυρθεί, δεν είναι απλώς αντιασφαλιστικό, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και για μια ακόμη φορά περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες ενστόλων στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «πολιορκήσει» την κυβέρνηση με ονομαστικές ψηφοφορίες για άρθρα του πολυνομοσχεδίου.
 

«Το άρθρο 221 πρέπει να αποσυρθεί, δεν είναι απλώς αντιασφαλιστικό, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και για μια ακόμη φορά περιλαμβάνει αντισυνταγματικές διατάξεις. Το άρθρο αυτό ακυρώνει συσσωρευμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και περιορίζει την ελευθερία επιλογής των ασφαλισμένων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες ενστόλων, σήμερα στη Βουλή.
 
«Αυτό που προωθεί η κυβέρνηση δεν λέγεται εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης. Λέγεται εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης. Και, επιπλέον, είναι μια νέα, μετά το PSI,  νομοθετημένη υφαρπαγή των όποιων αποθεματικών απέμειναν στα υγιή ταμεία. Με την εξαΰλωση των συντάξεων και των εφάπαξ στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση επιβάλλει αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, που γονάτισαν με το βενιζέλειο PSI και που η ίδια αποτελειώνει με τη μνημονιακή πολιτική της» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι «ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ενστόλων», τονίζοντας ότι «την ίδια στιγμή που εκθειάζει και κολακεύει τους ενστόλους, που τους φέρεται απαξιωτικά, δίνοντάς τους προεκλογικό επίδομα από το δήθεν πλεόνασμα, ενώ τους έχει ήδη κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή σχεδιάζει και ενορχηστρώνει την καταλήστευση των ασφαλιστικών τους ταμείων».
 
Ονομαστικές ψηφοφορίες θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το «παρών» στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με στόχο να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα στο περιεχόμενο των ρυθμίσεων και να επωμιστεί η κυβέρνηση το συνεπαγόμενο πολιτικό κόστος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να ζητήσει να πραγματοποιηθούν ονομαστικές ψηφοφρίες για δυο, τουλάχιστον, άρθρα του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή.

Αρχικά, για εκείνο που αφορά την κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον επαρχιακό Τύπο και που καταδικάζει τις περιφερειακές εφημερίδες σε… θάνατο και έχει βρει αντίθετους πολλούς συμπολιτευόμενους βουλευτές. Εν συνεχεία και για το άρθρο 221 που αφορά το Ασφαλιστικό, την περίφημη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» και την συγχώνευση επικουρικών ταμείων, τα οποία οδηγούν σε νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:44