search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:01
MENU CLOSE

Σύστημα προηγμένης τεχνολογίας για πρόληψη πυρκαγιών εγκαταστάθηκε στον Υμηττό

13.07.2010 09:52
Σύστημα προηγμένης τεχνολογίας για πρόληψη πυρκαγιών εγκαταστάθηκε στον Υμηττό - Media

Σύστημα ανίχνευσης και έγκαιρης ειδοποίησης πυρκαγιών εγκατέστησε στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, η εταιρία Space Hellas. Ευφυείς κάμερες για την ανίχνευση πυρκαγιάς και καπνού, κάμερες άμεσης οπτικής εποπτείας συμβάντων, περιβαλλοντικοί αισθητήρες, μετεωρολογικοί σταθμοί, μοντέλα διάδοσης πυρκαγιάς, δορυφορικές και επίγειες ασύρματες τηλεπικοινωνίες, συστήματα χωρικής απεικόνισης της συλλεγόμενης πληροφορίας (Web GIS), καθώς και κέντρο ελέγχου με εξειδικευμένο λογισμικό για την άμεση ανάλυση των πληροφοριών, εγκαθίστανται και στηρίζουν το σύστημα.

Σύστημα ανίχνευσης και έγκαιρης ειδοποίησης πυρκαγιών εγκατέστησε στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, η εταιρία Space Hellas.

Ευφυείς κάμερες για την ανίχνευση πυρκαγιάς και καπνού, κάμερες άμεσης οπτικής εποπτείας συμβάντων, περιβαλλοντικοί αισθητήρες, μετεωρολογικοί σταθμοί, μοντέλα διάδοσης πυρκαγιάς, δορυφορικές και επίγειες ασύρματες τηλεπικοινωνίες, συστήματα χωρικής απεικόνισης της συλλεγόμενης πληροφορίας (Web GIS), καθώς και κέντρο ελέγχου με εξειδικευμένο λογισμικό για την άμεση ανάλυση των πληροφοριών, εγκαθίστανται και στηρίζουν το σύστημα.

Με αυτό τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες (ΟΤΑ, Περιφέρεια, Πυροσβεστική) για συνεχή κεντρική παρακολούθηση και έλεγχο απομακρυσμένων περιοχών που τελούν υπό απειλή δασικών κυρίως πυρκαγιών, έγκαιρη ανίχνευση έκτακτων περιστατικών πυρκαγιάς, άμεση μετάδοση συναγερμού, άμεση αναγνώριση της ακριβούς τοποθεσίας της εστίας της πυρκαγιάς, καθώς και απεικόνισή της σε ψηφιακούς χάρτες.

Ακόμη, το προηγμένο σύστημα βοηθά στην πρόβλεψη της διάδοσης της πυρκαγιάς, αξιοποιώντας δεδομένα προερχόμενα από περιβαλλοντολογικούς αισθητήρες και μετεωρολογικούς σταθμούς που είναι εγκατεστημένοι στην εν λόγω περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43