search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:21
MENU CLOSE

Βούλτεψη: Εντός της ημέρας οι διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ

07.08.2014 07:32
Βούλτεψη: Δεν ξέρω το περιεχόμενο του e-mail (Video) - Media

Τη διαβεβαίωση ότι εντός της ημέρας θα υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν λάθη στην υπόθεση από μια αλυσίδα ανθρώπων.

Τη διαβεβαίωση ότι εντός της ημέρας θα υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν λάθη στην υπόθεση από μια αλυσίδα ανθρώπων.
 
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η κ. Βούλτεψη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό αποδεικνύει ότι το κράτος είμαστε εμείς. Δεν το έκανε ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος ή ο Λαφαζάνης, το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε. Δεν κοίταξε το χαρτί πριν φύγει. Δεν έχουμε μάθει να δουλεύουμε συλλογικά σε αυτή τη χώρα.»
 
Η κ. Βούλτεψη αναγνώρισε ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους». Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η αντίστροφη πορεία για τις φοροελαφρύνσεις θα ξεκινήσει μόλις το χρέος και επισήμως χαρακτηριστεί βιώσιμο.
 
«Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται λόγω έκτακτης ανάγκης. Η βαριά αυτή φορολογία είναι σε δρόμο εξόδου, είναι έκτακτη και θα σταματήσει. Διαπραγματευόμαστε για το χρέος, το οποίο και επίσημα κηρύσσεται βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς στη χώρα, στους οποίους τα ακίνητα και τα οικόπεδα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών, θα υπολογιστεί όπως ο ΦΑΠ του 2013.
 
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στη Βουλή, που για ακόμη μία φορά δεσμεύτηκε για πλήρη εξάλειψη όλων των προβλημάτων και των αδικιών του ΕΝΦΙΑ, ενώ οι σφοδρές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, φορέων της αγοράς και πολιτών συνεχίζονται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33